NB I

A dobogó kötelező Debrecenben

Szima Gábor, a DVSC-TECVA labdarúgócsapatának elnöke a klub hivatalos honlapjának adott interjújában elmondta, az első helyet reális célnak gondolja az NB I következő idényében, a dobogó viszont kötelező a hajdúsági csapatnak.

Szima Gábor, a DVSC futballcsapatának elnöke.
"A játékosállományunk alapján és a biztos anyagi helyzetet figyelembe véve - ami nem volt elmondható több előttünk végző klubról - mindenképpen oda kellett volna érnünk a dobogóra. El kell ismernünk, hogy a fehérváriaknak ebben az idényben erősebb volt a keretük, de utánuk - ezt a futballban dolgozó szakemberek is elismerik - a Debrecen következett"
- értékelte a legutóbbi pontvadászatot Szima. A Loki kilenc éve először nem szerzett érmet a bajnoksában, az 5. helyen végzett.

"A problémák tavaly nyáron kezdődtek, amikor néhány labdarúgó távozott a csapattól, és újak érkeztek. Sajnos a keretben történt változásokat a klubon belül jónéhányan rosszul dolgozták fel. Azt gondolom, ha valóban jelentősen meggyengültünk volna, akkor nem jutunk be az Európa Liga csoportkörébe, ahol három alkalommal is csak egygólos vereséget szenvedtünk, és az utolsó fordulóban megszereztük az első győzelmünket. Nem a játékosállomány erejével volt a gond, sokkal inkább a kiscsapatok elleni felkészüléssel és koncentrációval. Télen volt egy rosszul sikerült edzőváltásunk is. Mindenki azt hitte, hogy Zdenek Scasny nagyszerű választás, vele tovább menetel majd a csapat, de ez nem valósult meg, hét mérkőzésből csak egyet sikerült megnyernünk. Kondás Elemérrel és stábjával talpra álltunk, de már késő volt, nem tudtunk odaérni a dobogóra."

"Az elmúlt kilenc évben elért eredmények alapján nem tűzhetünk magunk elé más célt, mint a bajnoki címért való versenyfutást. A nemzetközi kupában való indulás jogának megszerzése kötelező, de a bajnoki cím is reális célkitűzés" - szögezte le a 2010-211-es szezonra elvárásait az elnök.

Szima Gábor beszélt a tervekről is, mint mondta, csatárt és támadó középpályást keresnek. A korábbi Bajnokok Ligája-szereplésből befolyt pénz elköltését illetően úgy fogalmazott, annak egy részét az 1,2 milliárd forintos beruházással megépülő edzőcentrumra költik, egy másik részét pedig a költségvetés kiegészítésére kell fordítaniuk.

A csapat egyébként a háromhetes pihenő után hétfőn kezdi meg felkészülését a következő idényre. A jövő héten minden játékos részt vesz egy spiroergometriás teszten, illetve az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálaton is átesnek.