Liverpool

Henderson lesz a utódom - Gerrard

A Liverpool hosszú ideje sérült csapatkapitánya üdvözölte Jordan Henderson leigazolását, mi több, a Sunderlandtől érkező 20 éves középpályást méltó utódjának tartja.

Steven Gerrard elégedett Henderson leigazolásával "Ez egy tökéletes igazolás. Ez az, amit a nagy kluboknak tenniük kell - helyettest találniuk a legjobb játékosaik helyére. A Liverpoolnak szüksége van egy új Steven Gerradra, és szüksége lesz egy új Jamie Carragherre is. Láttam Jordant két-vagy három napon át a válogatottnál, jó játékos, tele energiával" - nyilatkozta a kapitány a liverpoolfc.tv-nek.

Gerrard azért még nem temeti magát, jelenleg rehabilitációját tölti, március elején műtötték meg ágyéksérülés miatt. "Fizikailag a lehető legjobb állapotban leszek a szezon kezdetére. Kétszer olyan keményen dolgozom, hogy megerősödjem. Az operáció jól sikerült, heten felmérik az állapotomat, és az eredmények nagyon biztatóak. Kissé rozsdás leszek még a felkészülési mérkőzéseken, de minden okom megvan bizakodni, hogy még hosszú ideig szellemileg és fizikailag is friss leszek. Elkezdtem jógázni, és nagyon jót tett. Régóta nem fociztam, talán ilyen szünet még nem is volt a karrierem során. Már nagyon türelmetlen vagyok."

A Liverpool csütörtök este jelentette be, hogy Jordan Henderson aláírta szerződését. Angol lapinformációk szerint 17 millió font körüli összeget fizetett a klub a Sunderlandnek a középpályás játékjogáért.