Női kézilabda vb-selejtező

Anne Müller optimista a győri visszavágó előtt

  • VNA

Megérkezett Győrbe a német női kézilabda válogatott, a HC Leipzig sztárja, Anne Müller optimistán várja a szombati vb-selejtező visszavágót.

Anne Müller a német női kézilabda-válogatott játékosa
Pénteken megérkezett a német női kézilabda válogatott Győrbe, ahol szombaton a sorsdöntő világbajnoki selejtező párharc visszavágója következik. A Kölnből Bécsbe repülő, majd onnan egy órát buszozó német csapat 26-24-re győzött a balingeni első találkozón, így Anne Müllerék kétgólos előnnyel várhatják a szombat esti győri visszavágót. A német válogatott 27 éves beállósával a német szövetség honlapja készített interjút:

- Hogy telt számotokra ez a hét eddig?
- Közösen megnéztük az első találkozót, ahol összeírtunk különböző játékelemeket, amelyekben javulnunk kell és amelyeket jól csináltunk. Egyértelműen látszott, hogy Balingenben az első játékrészben nem voltunk jók, a másodikban viszont már rendben volt a játék. Az utóbbi napokban azon dolgoztunk, hogy az edzőnk taktikai javaslatait még jobban begyakoroljuk. Egészen jól haladtunk, de majd meglátjuk, mi sül ki belőle.

- Milyen módszerrel lehet a magyarokat idegenben legyőzni?
- Kiemelten fontos lesz a védekezésünk. Ha ez jól fog működni, és sikerül a falunkat előrébb tolni, akkor az sok mindent eldönthet.

- Milyen a hangulat a csapatnál egy ilyen sorsdöntő találkozó előtt?
- Számomra jó benyomást tett a csapat eddig. Jó a hangulat, sokat bolondozunk együtt, de az igazi fesztültség majd szombaton jöhet ki mindenkiből. Tudjuk, hogy milyen nagy a tét, mindenki maximálisan fog koncentrálni. De a komoly készülés mellett sokat mosolygunk is.

- Mi dominál ilyenkor nálatok egy ilyen egyenes kieséses párharcban? Félelem a kieséstől vagy a feladat öröme?
- Senki nem fél közülünk, az teljesen értelmetlen lenne. Mindenki várja a találkozót. Számunkra a brazíliai világbajnokság a legfontosabb, ennek tükrében száz százalékot akarunk nyújtani.

- Idén játszottál már Győrben a klubcsapatoddal, a HC Leipziggel. Milyen hangulat vár majd rátok?
- Ez egy kicsi, szűk csarnok, amely tele lesz nézőkkel. A szurkolók mindannyian ellenünk fognak szurkolni. De ezzel nem foglalkozunk, nekem személy szerint ez még motiváló is. Nagyon hangos lesz a csarnok, ahol tiszta fejre lesz szükségünk, nem szabad elfelejtenünk a fő célt. Minden játékosunk játszott már idegenben, hasonló körülmények között, így nem félünk a győri hangulattól sem.