Magaslabda

Ahogy én dolgozom, úgy senki nem tud Magyarországon - Kiss László

A Pécsről tavasszal menesztett szakember a hathárom.hu-nak beszélt a PMFC-nél végzett munkájáról, az egy mondatos kirúgásának körülményeiről, a Pro-licences tanfolyamról és a jövőjéről is.

Kiss László szerint ellopták tőle a bajnokságot


Mit kell nekem elkövetni, hogy engem első helyről kirúgjanak?Kiss László volt a hathárom.hu Magaslabda című rádióműsorának vendége. A Mini Menottit idén márciusban akkor menesztette a PMFC tulajdonosa, amikor a csapat három ponttal vezette az NB II Nyugati csoportját. A szakember úgy véli, a hétvégén megnyert bajnoki cím az övé is.

Elloptak tőlem egy bajnokságot, nem a játékosok, hanem mások. Nagyon elkeserítő az a helyzet, ami kialakult. Nyilvánosak letagadják, hogy közöm lenne ehhez, nagyon a bögyükben vagyok, akármit csinálok, mindig keresztbe tesznek. Nagyon jól esik, hogy a csapat úgy gondolja, ez az én bajnokságom, de igazán ennek csak akkor tudnék örülni, ha olvasnám az újságokban. De ők el vannak tiltva az ilyen nyilatkozatoktól.”

A Vasas egykori edzője a mai napig nem érti, miért kellett felállnia a kispadról, hiszen az elődjeivel három éve nem állt első helyen a Pécs.

„Mit kell még csinálni egy edzőnek, azon kívül, hogy három ponttal vezeti a csapata a bajnokságot? Azt még hozzátenném, hogy a Pécs az új tulajdonos belépése óta csak velem állt az első helyen a bajnokságban. Mit kell nekem elkövetni, hogy engem első helyről kirúgjanak? Annyi volt az indok, hogy „nem tetszik, amit a csapat csinál, innentől nem te vagy az edző”. Ezt mondta a tulajdonos, egy mondattal sem többet, erre felálltam és elmentem. Ezért mondtam, hogy ellopták tőlem ezt a bajnokságot. Ugyanezekkel a játékosokkal előttem egy „nagyon nagy tudású” edző dolgozott, aki eredményt sem tudott elérni. Pécsen annyira vigyáztam arra, hogy ne legyen semmi probléma velem. Azért sem szóltam egy szót se, hogy a legjobb játékost, akit én fedeztem fel, Lovrencsics Gergőt az ifi csapathoz küldték. Tudtam, hogy provokáció, inkább este edzettem vele, hogy ne lássák a vezetők."

A pécsi csapat vezetőedzői posztjáról menesztett tréner nem kapta meg idejében jussát. Mivel számlájára ma reggel az áprilisi bérének csak egy része érkezett meg, az edző feljelentést tett a Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottságánál.

„Attól félek, megint én leszek a rossz ember, aki szólni mer azért, mert nem kaptam meg azt a pénzt, amiért megdolgoztam. Én egy kis ember vagyok, nincsenek a hátam mögött hadseregek, mint sok edzőnek, én csak a munkámat tudom adni. Ugyanúgy élek mint a játékosok, kuporgatnom kell, hogy ki tudjam fizetni a számláimat, de ezt büszkén vállalom, nincs ezzel semmi bajom. De azt nem tűröm el, hogy az én munkámba bárki megpróbáljon beleszólni. Hónapok óta, mióta itthon vagyok, volt időm gondolkozni, hogy miért kellett nekem menni onnan. Azért mert rádöbbentettem az embereket, hogy eddig hiába öntötték bele a pénzt a csapatba, csak az én munkámmal tudtak előre lépni. Ahogy én dolgozom, úgy senki nem tud Magyarországon dolgozni. Ezért nagyon sokan megsértődnek a kollégáim közül. Csináltam egy edzést a Pro-licences tanfolyamon, az emberek „elájultak”, ilyet még nem is láttak.”

A jövőjével kapcsolatban Kiss László még bizonytalan, bár vannak megkeresései az NB II-ből, Dubajból és más országokból is.

„Engem belezavartak a Pro-licences tanfolyamba, mert azt mondták: egyetlen probléma van velem, hogy nincs meg ez a papírom. Én beiratkoztam ide, hogy az NB I-ben a Péccsel dolgozhassak. Mert akkor úgy volt, hogy lesz munka és tudom majd fizetni. Ez több millió forintot jelent, munka nélkül ezt nem lehet csinálni. Felvettek, aztán kirúgtak a Pécstől, szóval valószínűleg nem fogom ezt tudni csinálni tovább. Ajánlataim vannak Magyarországról és külföldről is, ha az utóbbit választom, fel kell adnom ezt a tanfolyamot. Itthonról is keresnek, de meg kell gondolni nagyon, mert nagyon kevés helyen tudnak fizetni.”

A Kiss Lászlóval készített interjút teljes egészében meghallgathatjátok alább: