Kajak-kenu válogató

A kapitány négyese nyert a férfi kajakosoknál

  • MTI

A papírformának megfelelően a Storcz Botond szövetségi kapitány által összeállított Kammerer Zoltán, Vereckei Ákos, Kucsera Gábor, Boros Gergely összetételű egység nyerte az 1000 m-es férfi kajaknégyesek csütörtöki, szegedi válogatóját.

A kvartettnek három kihívója volt, de magabiztosan előzte meg a Domino Honvéd, az MTK és a Graboplast Győri VSE hajóját.    

A győzelem azt jelenti, hogy ez az egység képviseli majd Magyarországot a jövő péntektől vasárnapig sorra kerülő belgrádi Európa-bajnokságon. Storcz korábban azt mondta, hogy amennyiben a kontinensviadalon elért eredménnyel nem lesz elégedett, a magyar bajnokság idejére kiír egy világbajnoki válogatót ebben a számban.    

A Maty-éri pályán vasárnapig tart az Európa- és az augusztusi, szegedi olimpiai kvalifikációs világbajnokság hazai válogatójának második fordulója. Pénteken 15:30-tól, szombaton 9:40-től, vasárnap pedig 9:30 órától kezdődnek a döntők. Amennyiben valamelyik számban "szétlövésre", pótválogatóra lesz szükség, azt hétfőn bonyolítják le, keddre pedig kialakul a végleges Eb-csapat.