Átigazolás

Rosenberg visszatér a Werderhez

Egyéves spanyolországi tartózkodás után visszatért a Werder Bremenbe Markus Rosenberg. A svéd csatár kölcsönben szerepelt a Racing Santandernél, ahol szívesen megtartották volna, de nem tudták kifizetni a vételárát.

Markus Rosenberg a Werder Bremenben

A támadó szerződése 2012 nyaráig érvényes a Werdernél - épp azelőtt hosszabbították meg, hogy kölcsönadták volna Spanyolországba. A Racingban 33 meccsen kilenc gólt szerzett az elmúlt szezonban, és 8 gólpasszt osztott ki a társaknak. Elégdedettek is voltak vele, de mivel a kontraktusa Brémába köti, kénytelenek visszaengedni. Ráadásul a csatár is örül annak, hogy visszatérhet a Bundesligába: "A családom és én is jól éreztük magunkat Brémában. Jó, hogy visszajöhetek, és sokat várok a következő idénytől" - nyilatkozta a csapat(vissza)váltásról.

Rosenberg 2007-ben igazolt a Werderhez az Ajaxtól, és eddigi 121 mérkőzésén 38-szor volt eredményes. Ami a riválisokat illeti, vannak bőven, de csak a 32 éves Claudio Pizarro rendelkezik hozzá hasonló rutinnal. Rajta kívül a 23 esztendős Denni Avdiccsal, az egy évvel fiatalabb Marko Arnautoviccsal, és a szinte még ifikorú Lennart Thy-jal kell megküzdenie a csapatba kerülésért.