Búcsúmérkőzés

Ronaldo a románok ellen végleg elköszönt - videó

  • MTI

Kedden húzta magára a labdarúgó-válogatott mezét utoljára Ronaldo, a brazilok februárban visszavonult futballsztárja.

Ronaldo a románok elleni meccsen búcsúzott el a válogatottól
A 34 éves csatár - aki sérülései és fizikai állapota miatt döntött úgy négy hónapja, hogy szögre akasztja a cipőjét - a Románia ellen 1-0-ra megnyert Sao Pauló-i barátságos mérkőzés első félidejében 15 percre állt be, de nem talált a kapuba.

"Bocsássatok meg, hogy nem szereztem gólt az utolsó meccsemen" - mondta a "Fenomén" a nagyszünetben a pálya közepén felállított mikrofonba. "Köszönöm a szerető támogatásotokat az elmúlt évek során."

Az utóbbi időben meghízott és a haját is megnövesztő Ronaldo - aki két fiával, Ronalddal és Alexszel tiszteletkört futott a Pacaembu Stadionban - szemmel láthatóan hamar kifogyott a szuszból a pályán, de a közönség minden labdaérintését ujjongva fogadta.

A románok szövetségi kapitány nélkül álltak ki, mivel Razvan Lucescu szombaton lemondott posztjáról.
   
A brazil válogatottal kétszeres világbajnok (1994, 2002), továbbá kétszeres aranylabdás (1997, 2002), háromszor a nemzetközi szövetség által az év játékosának  (1996, 1997, 2002) választott játékos pályafutása során megfordult a Cruzeiróban, a PSV Eindhovenben, az FC Barcelonában, az Internazionaléban, a Real Madridban és az AC Milanban, karrierjét pedig Corinthians együttesében fejezte be. A válogatottban 104 meccsen 67-szer volt eredményes, ezzel második a nemzeti örökranglistán a legendás Pelé (95) mögött.