Átigazolás

Neuer aláírta ötéves szerződését a Bayernnél

Szerdán került sor a német átigazolási piac talán leginkább várt mozzanatára: Manuel Neuer aláírta szerződését a Bayern Münchennél. Az eddig a Schalkében szereplő válogatott hálóőr 2016 nyaráig kötelezte el magát a Bajorokhoz, és kapusedzőt is hozott magával.

Az Azerbajdzsán elleni Eb-selejtező másnapján megejtették a kötelező orvosi vizsgálatokat, és Neuer alá is írta a szerződést. Ezt követően beszélt egy kicsit az érzéseiről és az elvárásairól is: "Nagyon várom már az új kihívásokat, az első edzést és az edzőtáborokat is. Nagyon jól érzem magam itthon, Németországban. Én vagyok a válogatott kapusa, a Bayern München pedig az ország legnagyobb klubja, ezért is akartam ideigazolni. Egyénileg és csapatszinten is sikereket szeretnék majd elérni Münchenben."

Manuel Neuer 2011 júniusában, miután aláírta új szerződését a Bayern Münchennél

A Bajorok sportigazgatója, Christian Nerlinger is elégedetten nyilatkozott: "Nagyon örülök, hogy Manuel Neuer a mi játékosunk lett. Ő a világ egyik legjobb kapusa, és remélem, hogy hosszú ideig tudunk együtt dolgozni."

A Bayern egyébként új kapusedzőt is szerződtetett, a horvát Toni Tapalovicot. A 31 éves szakember több csapatban is megfordult, játékoskarrierjét pedig a Schalkénél fejezte be, ahonnan Neuer is érkezett.

"Toni ugyanúgy Gelsenkirchenből jön, mint én" - mondta erről Neuer. "Jól ismerjük egymást a Schalkénél töltött időből, és biztos vagyok benne, hogy sokat fogok fejlődni neki köszönhetően."