Magyar válogatott

Egervári szerint pirruszi volt a San Marino elleni győzelmünk

A magyar válogatott szövetségi kapitánya úgy véli, Juhász Roland és Vanczák Vilmos pótlásáról gondoskodnunk kell a svédek elleni mérkőzés előtt.

Egervári szerint meg kell találnunk Juhász és Vanczák helyettesét - Fotó: MTIEgervári Sándor az mlsz.hu-n vezetett blogjában írt a Luxemburg és a San Marino elleni mérkőzések tapasztalatáról. A szövetségi kapitány szerint sokat tanultak a pénteki 1-0-ra megnyert mérkőzésből játékosai.

"Két olyan mérkőzésen vagyunk túl, amelyen a közvélemény okkal várta el tőlünk a győzelmet. Számítottam rá, hogy sokkal nehezebb meccsek várnak ránk, mint amire a legtöbb szurkoló gondolt, és ez végül be is igazolódott, a lényeg azonban az, hogy sikerült érvényesítenünk a papírformát. Roppant nehéz olyan együttesek ellen játszani, amelyek nem futballozni akarnak, hanem sokkal inkább rombolni a játékot. Kedden kiderült, hogy hasznos volt lekötni a Luxemburg elleni meccset, mert az ott elkövetett hibáinkból sokat okultak a játékosok az igazán fontos Eb-selejtezőre, és a tapasztalatok segítségünkre voltak a három pont megszerzésében."

A szakember úgy véli, a győzelem pirruszi volt, hiszen a védelem két kulcsemberét is elveszítette a csapat a sorsdöntő svédek elleni találkozó előtt.

"Mindkét találkozóról elmondhatjuk, hogy mi uraltuk játékot. San Marino ellen nyomasztó fölényben futballoztunk, az ellenfélnek mindössze egy veszélyes fejese volt a kilencven perc alatt, mi viszont rengeteg helyzetet alakítottunk ki, igaz, ezek közül sokat ki is hagytunk. Már az első félidőben is fölényesen vezethettünk volna, ha a helyzetkihasználásunk jobb, de a legfontosabb az, hogy végül magabiztosan szereztük meg a három pontot. Ahogy korábban is hangoztattam, a csoport második-harmadik-negyedik helyéről az őszi találkozók döntenek majd. Ebből a szempontból pirruszi győzelem volt a San Marino elleni, hiszen sárga lapok miatt elvesztettük Juhász Rolandot és Vanczák Vilmost, a védelem két fontos tagjának pótlásáról gondoskodnunk kell a svédek elleni mérkőzés előtt."
 
Akárcsak a játékosok, Egervári Sándor is pihenni indul családjával, ám nem sokáig, hiszen augusztusban már felkészülési mérkőzésen lépünk pályára Izland ellen.

"Egyelőre azonban a pihenés következik, mától a válogatott játékosok is élvezhetik rövidebb-hosszabb szabadságukat, és én is nyaralni indulok családommal. Végezetül szeretnék köszönetet mondani minden szurkolónak, aki tavasszal is támogatta a csapatot, a nyárra pedig kívánok mindenkinek nagyon jó pihenést. Egyben arra kérek mindenkit, hogy továbbra is tartson ki a magyar válogatott mellett, és találkozzunk legközelebb augusztus 10-én, az Izland elleni hazai felkészülési mérkőzésen!