Forma-1

Bernie Ecclestone szerint sem lesz Bahreini Nagydíj

Bernie Ecclestone szerint az idén nem rendezik meg az október 30-án esedékes Forma-1-es Bahreini Nagydíjat.

Bernie Ecclestone, a Forma-1 tulajdonosa"A jövőben visszatérünk oda, de nem most" - nyilatkozta szerdán a BBC-nek a Forma-1 elsőszámú irányítója, hozzátéve, hogy erre csak akkor kerülhet sor, ha az országban rendeződnek a politikai és a szociális problémák. "A résztvevők egyetértése nélkül nem lehet átprogramozni a naptárat."    

A március 13-i idénynyitó bahreini GP-t a királyságban zajlott demonstrációk és erőszakos cselekmények, valamint a bizonytalan belpolitikai helyzet miatt február 21-én törölték a versenynaptárból, majd pénteken bejelentették, hogy a versenyt október 30-án pótolják.

Az F1-es csapatok és pilóták, akik jelenleg éppen úton vannak a hét végi kanadai GP-re, Montrealba, a hét elején jelezték, idén már nem szívesen utaznának Bahreinbe. A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) a végleges döntést később hozza meg.

Amennyiben törlik az idei naptárból a bahreini futamot, úgy az autós gyorsasági-világbajnokság 2011-es szezonjából még - a mostani montreali nagydíjjal együtt - 13 verseny van hátra, és a záróviadal november 27-én lesz Brazíliában.