Női kézilabda vb-selejtező

A MOB-elnök bízik a továbbjutásban

  • MTI

Kézilabda-szeretőként, győri polgármesterként és a Magyar Olimpiai Bizottság elnökeként is bízik a magyar női kézilabda-válogatottban Borkai Zsolt, aki a németek elleni szombati vb-selejtezőre készülő csapatot látogatta meg szerdán.

"Mindenki nagyon szereti a válogatottat, és szorít neki, hogy jusson tovább. Győr a magyar női kézilabdázás fellegvára, itt lesz a szombati meccs, és a szurkolók támogatása is garantált. Másrészt, mint a MOB-elnöke szeretném, ha minél nagyobb küldöttség utazhatna a londoni olimpiára, ahhoz viszont kellenek a csapatsikerek, hogy 160-180 fővel indulhassunk" - mondta Borkai Zsolt a győri

Magvassy Mihály Sportcsarnokban tartott sajtótájékoztatón. Hozzátette: mivel a vb-selejtezővel együtt az olimpiai kvalifikációs remények életben tartása is cél, ezért a mostani párharc részben meghatározza a sportág közeljövőjét.

A Mátéfi Eszter, az első, vasárnapi, idegenbeli találkozón 26-24-es vereséget szenvedett együttes szövetségi kapitánya jelezte: Balingenben óvatosabb taktikát alkalmazott, mert jó híreket kapott a riválisról, amely szép eredményekkel hangolt a vb-selejtezőre.

"Most viszont már lehetünk bátrabbak. Láttuk őket testközelből, és most már tudjuk, milyenek. Igaz, biztosan vannak még tartalékaik, hiszen két komoly átlövőjüket alig játszatták. Igyekszünk nem nagy nyomást tenni a játékosokra, így aztán nem a visszavágóval kelünk és fekszünk, mert e nélkül is mindenki átérzi a tét nagyságát" - fogalmazott Mátéfi.

Az első találkozón csak egyszer eredményes Görbicz Anita kijelentette: maradt a csapatban bőven tartalék, támadásban és védekezésben egyaránt, és ez a plusz erő szombaton a közönség segítségével továbbjutást érhet. A győri irányító is maximálisan bízik benne, hogy a pályán is érvényesül az, amit ők már az első meccsen éreztek: nevezetesen hogy jobbak a németeknél.

A párharc győztese vehet részt a decemberi brazíliai vb-n, a vesztes viszont még a londoni olimpiáról is lemarad. A magyarok utoljára az 1990-es vb-ről és az 1992-es olimpiáról hiányoztak.