MLB

A Chicago draftolta Wayne Gretzky fiát

  • VNA

Bár nem jégkorongban, mégis draftolták a legendás Wayne Gretzky fiát, akinek az észak-amerikai baseball bajnokságban (MLB) szereplő Chicago Cubs foglalta le a játékjogát.

A Gretzky név még a felületes sportrajongók számára is egyet jelent a jégkoronggal, ám lehet, hogy ez nem lesz mindig így. Kedden ugyanis megrendezték az észak-amerikai baseball bajnokság, az MLB aktuális draftját, ahol a hetedik kör nyolcadik választottjaként „elkelt” az egykori legendás jégkorongozó fia, Trevor Gretzky is. Az édesapjához hasonlóan a 99-es mezt viselő ifjabbik Gretzky játékjogát a Chicago Cubs foglalta le. Amennyiben viszont a balkezes Trevor úgy dönt, hogy egyelőre még korai neki az MLB-ben történő szereplés, akkor az egyetemi bajnokságban is játszhat, ahol a San Diego State University rendelkezik játékjogával.

„Nem emlékszem már rá pontosan, hogy hol ismerkedtem meg a játékkal, de szerintem New Yorkban volt. Édesapám akkoriban a Rangers-nél játszott, és elvitt a Yankees meccseire. Amikor megláttam a baseballmérkőzést, onnantól kezdve az volt az álmom, hogy én magam is játszhassam, és eljussak olyan magas szintre, mint édesapám jégkorongozóként”  - nyilatkozta a kezdetekről az NHL honlapján a mindössze 18 éves Trevor.

Trevor Gretzky baseballban alkothat maradandót, a Chicago Cubs draftolta 2011-ben

„Az egykori sikeres sportolók gyermekein mindig extra nyomás van, ha szintén a profi sportra adják az életüket. A draft után le kell ülnünk megbeszélni a lehetőségeket. Megnézzük majd, hogy milyen döntési alternatívák vannak, és utána családi körben fogunk beszélgetni a dologról” - nyilatkozta Wayne Gretzky még a keddi események előtt. Trevornak augusztus 15-éig kell dönteni, hogy elfogadja-e a Cubs ajánlatát, vagy továbbra is a San Diego egyetemi csapatában játszik.