Sportgazdaság

Tiger Woods kitart az őt befuttató ügynöke mellett

  • Vásárhelyi Tamás

Hiába vált meg az IMG menedzsment cégben betöltött posztjától Mark Steinberg, továbbra is ő intézi majd Tiger Woods üzleti ügyeit.

Már nem a nemzetközileg is az egyik legismertebb sportmenedzser cég, az IMG intézi az egykori világelső golfozó, Tiger Woods ügyeit. Az amerikai játékos ugyanis kitart ügynöke, a cégtől távozó Mark Steinberg mellett, aki annak idején igazi világmárkát csinált belőle, és akinek köszönhetően a sportolók közül elsőként érte el az egymilliárd dolláros kereseti küszöböt.

Woods a Twitteren jelentette be azt, hogy továbbra is ragaszkodik az IMG-t lejáró szerződése után két héttel ezelőtt otthagyó Steinberghez. Az utóbbi időszak gyengébb eredményei ellenére is a világ legismertebb golfozójának számító Woods-ot profi pályafutásának kezdete (1996) óta ez a cég képviseli, amelynél immáron 12 éve irányította Steinberg az ő kampányát. Másfél évvel ezelőtt kirobbant magánéleti botránya óta az amerikai golfozó nem nyert egyetlen versenyt sem, és hosszú idő után ismét kicsúszott a világranglista első tíz helyezettje közül, jelenleg csupán a 15. helyen áll a rangsorban.

Tiger Woods és menedzsere, Mark Steinberg
Bár a botrány kapcsán több szponzora is szakított vele, a gyengébb periódus ellenére is komoly kereskedelmi értékkel bír a Woods márkanév. „Sokan érdeklődnek iránta. A legfontosabb most az, hogy a golfpályán ismét sikeres legyen, hiszen ebből nem csak ő maga, de a kommunikációjukat rá építő cégek is profitálhatnak. Nagyon megtisztelő számomra, hogy Tiger ragaszkodik a személyemhez. Tizenkét éve vagyunk együtt, és sok mindenen keresztülmentünk már. Hálás vagyok neki a hűségéért” - mondta Steinberg, aki egyelőre még nem tudja, hogy az IMG elhagyása után átmegy-e egy másik ügynökséghez, vagy pedig saját céget hoz létre. „Szeretnék nagyobb ügyfélkört kialakítani a golfozók között, de nem zárkózom el más sportágaktól sem. Az utóbbi hetekben több lehetőség is felvetődött, továbbra is nyitott szemmel járok” - jelezte a menedzser, hogy egyelőre kivár üzleti jövőjének alakításával. Woodsszal a „tarsolyában” persze ezt most nyugodtan meg is teheti…