NHL

Winnipegben újra hokiőrület van

  • VNA

Alig telt el egy hét annak bejelentése óta, hogy az Atlanta Trashers Winnipegbe költözik, valamennyi bérlet elkelt a csapat hazai meccseire.

Újra tetőfokára hágott a jégkorong-őrület a kanadai Winnipeg városában. Az egykoron Jets névre hallgató NHL csapatáról híressé vált város szurkolói 15 éve várnak újra a legmagasabb szintű hoki liga találkozóira, amelyet most meg is kapnak majd. A napokban köttetett meg ugyanis az a megállapodás, amelynek értelmében az Atlanta Trashers csapata a kanadai városba költözik. A szurkolók örömét jelzi az a tény is, hogy rövid idő alatt mind a 13.000 bérlet elkelt a csapat hazai mérkőzéseire. A 15.000 néző befogadására alkalmas aréna helyeit először a Manitoba Moose (a Vancouver Canucks farmcsapata) szurkolói között értékesítették, ahol három nap alatt 7158 bérlet fogyott el.

Ezt követően lehetett csak on-line licitálni a klub bérleteire, a fennmaradó 5842 bérlet pedig mindössze 17 (!) perc alatt el is fogyott. Az egyelőre még új név nélkül álló (a marketingesek gőzerővel dolgoznak a témán) csapat hazai mérkőzéseire három évre előre lehetett megvenni a belépőket. A mostani gyors eladás jó előjel lehet a milliárdos David Thompson csapata számára, aki az NHL-igazgató Gary Bettman-nel együtt tudja, hogy valószínűleg csak akkor lehet hosszú távon fenntartani a csapatot a városban (a Jets 1979-1996-ig volt Winnipegben), ha telt házzal futnak a hazai meccsek.Az első lépcső adott a jelentős bevételek generálásához, de ennek fenntartásához sikeres csapat is kell...