Profi boksz

Erdeinek nem tudott ellenállni Mitchell, technikai KO-győzelem

  • MTI

Erdei Zsolt technikai KO-val legyőzte az amerikai Byron Mitchellt a közép-európai idő szerint vasárnap hajnalban Atlantic Cityben rendezett profi ökölvívógálán.

A 10 menetesre tervezett félnehézsúlyú összecsapást a hatodik menetben zárta le a 37 éves magyar bokszoló, aki így 33. mérkőzése után is veretlen a profik között.

Profi ökölvívó mérkőzés, Atlantic City, félnehézsúly:

Erdei Zsolt-Byron Mitchell (amerikai) technikai KO a 6. menetben

Erdei Zsolt örül a Byron Mitchell elleni győzelmének Atlantic Cityben 2011 júniusában

Az első menet az ismerkedésről szólt, a korábban félnehéz- és cirkálósúlyban is világbajnok magyar nem rohanta le riválisát, felmérte Mitchellt, s csak a hajrában "rázta meg magát". Az utolsó másodpercekben szépen sorozta meg ellenfelét, s biztosan hozta a szakaszt.

A második és a harmadik három percben is már az elejétől aktívabbnak tűnt Erdei, akinek ugyan a bal egyenesei nem ültek úgy ahogy szoktak, ám szép kombinációkkal rendre tisztán találta fejen a többnyire csak szórványos "ellentámadásokkal" próbálkozó amerikait.

A negyedikben aztán előkerült Madár félelmetes balegyenese, Mitchell pedig képtelen volt követni ellenfele kezét. A menet alatt fokozatosan fáradt, s többször úgy tűnt, komoly bajban van, ám talpon maradt. Az ötödik periódusban hasonló volt a forgatókönyv: a korábbi nagyközépsúlyú vb-győztes látványosan a túlélésre "játszott", ám érezhető volt, hogy nem sokáig áll már a lábán, a nagyon agilis Erdei ütései ugyanis záporoztak rá, s Mitchell a gongszó után már nagyon bizonytalanul ment a sarkába.

Fritz Sdunek tanítványa a hatodik szakaszra láthatóan úgy ment ki, hogy lezárja a meccset, Mitchell védekezését teljesen lebontotta, s az amerikai már az első percben a padlóra került. Ekkor még a mérkőzésvezető a számolás után engedte tovább küzdelmet, egy perccel később azonban kénytelen volt beszüntetni az egyoldalú csatát, mivel Mitchell ismét a földre került, s hiába állt fel, csak tántorgott.

Erdei Zsoltnak ez a második mérkőzése volt azóta, hogy 3+2 mérkőzésre szóló szerződést kötött a világ egyik leghíresebb promóterével, Lou DiBellával tavaly nyáron. Tavaly novemberben a kenyai Samson Onyangót győzte le egyhangú pontozással.

A hatodik, győzelmet hozó menet