Vízilabda Euroliga

A Partizan nyerte a Final Fourt

  • MTI

A három magyar olimpiai bajnokkal felálló, címvédő olasz Pro Reccót négy góllal legyőzve a szerb Partizan Beograd nyerte a férfi vízilabda Euroliga négyes döntőjét.

Eredmény:
Partizan Beograd (szerb) -Pro Recco (olasz) 11-7 (2-1, 5-4, 2-1, 2-1)

A legrangosabb kontinentális kupasorozat római záróütközetét a Benedek Tibor csapatkapitány mellett Kásás Tamást és Madaras Norbertet is felvonultató itáliai együttes kezdte jobban: a vezetőgólt ráadásul Madaras lőtte. A szerb válogatottal gyakorlatilag azonos belgrádi alakulat azonban nem esett kétségbe, s fordított 2-1-re. A felek 4-4-ig tartották egymással a lépést, akkor azonban az erőteljesebbnek tűnő szerbek megléptek, méghozzá alaposan, miután háromszor is mattolták a reccói kapust. A nagyszünet előtt magyar segédlettel jött vissza a meccsbe a talján együttes: Benedek passzából Madaras lőtt messziről nagy gólt, így 7-5-ös belgrádi vezetésnél mehettek pihenőre a csapatok.   

A harmadik negyed megnyitójaként Kásás-Benedek-Madaras volt a labda útja, s ki más, mint a harmadszor is eredményes kétszeres olimpiai bajnok szépített. A többiek azonban nemigen tudtak felnőni a magyarokhoz, a szerbek pedig két újabb góllal válaszoltak, s máris 9-6 lett a javukra. A tetemesre hízott hátrány miatt a befejező játékrészben mindent egy lapra feltéve rohamozott a Pro Recco, ám hiába, miközben az olasz csapat szinte minden helyzetét elrontotta, a belgrádiak alig hibáztak, s végül meglepő, de megszolgált módon 11-7-re nyertek.   

Az Euroliga harmadik helyén a horvát Mladost Zagreb végzett, miután a bronzmérkőzésen a négyszer nyolc perc 8-8-a,  majd a kétszer három perces hosszabbításban született 10-10-et követően a büntetőpárbajban legyőzte a Budva együttesét, jóllehet három negyednyi játék után még a montenegrói együttes vezetett 7-4-re.