Női kézilabda-válogatott

A németek szerint a kézilabdájuk jövője a tét a selejtezőn

  • MTI

Élet-halál harcra készülnek a németek a magyar női kézilabda válogatott elleni, vasárnapi világbajnoki selejtezőn.

A Süddeutsche Zeitung című lap szombati tudósítása szerint a német női kézilabda jövője a tét. Az egyik alternatíva a decemberi, brazíliai világbajnokságra való kijutás, illetve az esély biztosítása arra, hogy Németország ott lehessen a 2012-es londoni olimpián, a másik pedig az, hogy nulláról kell ismét kezdeni a dolgokat. Az újság szerint a szebb múltat látott csapat számára csakis az első változat elfogadható, ehhez viszont vasárnap Balingenben, egy hét múlva pedig Győrben két vállra kell fektetni a magyarokat.

A válogatott élére a közelmúltban kinevezett, 34 éves dán edző, Heine Jensen derülátó - írta a lap. Bízik játékosaiban, valamint az edzői stábban, akik segítik munkáját.

"Mindenki elmondja, hogy mit lát, és ez minden szempontból hasznos lesz" - nyilatkozta a tréner a Süddeutsche Zeitungnak, hangoztatva, hogy a segítők munkáját egyáltalán nem tekinti beavatkozásnak.

Az edző hangsúlyozta: tudatában van annak, hogy a csapatnak vasárnap a németországi találkozón nem lesz könnyű dolga. "Két nagy kézilabdanemzetről van szó, s egyiküknek el kell búcsúznia a vb-től és az olimpiától" - jelentette ki Jensen, hozzátéve: reméli, nem a németek lesznek azok.