Női kézilabda vb-selejtező

Mayer és Pastrovics marad ki a németek ellen

  • MTI

A beállós Mayer Szabina, valamint a harmadik számú kapus, Pastrovics Melinda maradt ki a németek elleni vasárnapi világbajnoki selejtezőre utazó magyar női kézilabda-válogatott keretéből.

Pastrovics lesz az egyik kimaradó

Mátéfi Eszter szövetségi kapitány az MTI-nek elmondta, a két játékos a hétfői hazaérkezés után ismét csatlakozik majd a többiekhez.

"Olyan játékosokat szerettem volna kivinni, akik teljesen egészségesek. Szerencsére, akik az elmúlt napokban kisebb sérüléssel bajlódtak, meggyógyultak, teljes értékű munkát végeztek, így aztán egy beállóst és egy kapust hagyok itthon. Egy csapat vagyunk, ezért jövő héten ismét 18-an kezdjük meg a felkészülést a győri visszavágóra" - fogalmazott Mátéfi.

A tét óriási: a párharc győztese részt vehet a decemberi brazíliai világbajnokságon, és marad esélye, hogy kijusson a 2012-es londoni olimpiára, míg a vesztes biztosan lemarad a jövő évi ötkarikás játékokról. Az elvárás egyértelmű: a magyar válogatottnak tovább kell jutnia a németek ellen.

A magyar női válogatott vb-ről 1990-ben, olimpiáról pedig 1992-ben hiányzott utoljára.
A vb-selejtező első találkozója vasárnap 18:30 órakor lesz Balingenben, a visszavágónak jövő szombaton Győr ad otthont 17:30-as kezdéssel.

A két csapat eddig 23-szor találkozott, a magyarok 16-szor, a németek ötször győztek, két alkalommal döntetlen született. Legutóbb 2010. szeptember 21-én, az aarhusi Világkupán mérkőztek meg a felek, a magyarok akkor 22-19-re diadalmaskodtak.