U21-es válogatott

Futács fantasztikus szólógólt szerzett Kína ellen - videó

Az elmúlt szezont Ingolstadtban töltő támadó szerint nagyon kellett az önbizalom a csapatnak, Gulácsi Péter úgy gondolja, mentálisan kell erősnek lenniük.

Futács Márkó remek gólt szerzett Kína ellen

A magyar U21-es válogatott nyitómérkőzésén magabiztosan, 3-0-ra verte Kínát a 39. Touloni Tornán. Róth Antal csapatában kiváló teljesítményt nyújtott Futács Márkó, akit a mérkőzés legjobbjának is megválasztottak.

-"Nagyon kellett az önbizalom a csapatnak, ezzel együtt a helyén kezeljük a Kina elleni mérkőzést - mondta a magyarok második góljának a szerzője az mlsz.hu-n. - Tudom, hogy ilyen gólt várhatóan nem lesz módom lőni a folytatásban, utoljára tizenkét évesen, a grundon vezethettem ennyit a labdát. Azt is tudjuk, hogy nehezebb összecsapások várnak ránk, de érezhetően felszabadultunk az első gólunk után, és ez segíthet a jó folytatásban."

A csapatkapitány Gulácsi Péter két nagy védéssel járult hozzá ahhoz, hogy a magyar együttes kapott gól nélkül fejezze be a mérkőzést.

"Bíztam benne, hogy a csapat a körülményektől függetleníteni tudja magát, és teljesen ráhangolódik a mérkőzésre. Róth Antal távollétében is meg akartuk mutatni, hogy jó teljesítményre vagyunk képesek, de az első félidőben nem éreztünk rá, hogyan érvényesíthetjük fizikai fölényünket. A szünet után nagyobb önbizalommal futballoztunk, és ez sikert eredményezett, de észben tartjuk, hogy egy fiatal kínai csapat volt az ellenfelünk. Csak akkor lehetünk sikeresek, ha mentálisan erősek vagyunk, hiszen kemény mérkőzések várnak ránk. Kizárólag a játékkal szabad foglalkoznunk, és akkor lehet esélyünk az erős mexikói és francia csapat ellen is. Láttunk néhány percet az ő mérkőzésükből, és nyugodtan elmondható, egészen más tempóban futballoznak, mint a kínaiak."