Síugrás

Egy évig biztosan nem ugrik a Négysáncverseny győztes

  • VNA

Legalább egy évre felhagy a versenyzéssel a norvégok Négysáncverseny győztes síugrója, Anders Jacobsen.

Anders Jacobsen a norvég síugrósport egyik legtehetségesebb képviselője, aki a 2007-es Négysáncverseny megnyerésével robbant be a nemzetközi élmezőnybe. A 26 esztendős versenyző a héten bejelentette, hogy motiváció hiánya miatt meghatározatlan ideig felhagy a versenyzéssel. „Nagyon rossz vesztes vagyok, így tudom, hogy ha nem tudok olyan eredményeket elérni, amiket szeretnék, akkor nincs sok értelme tovább csinálni. Nem szeretek második lenni, de motiváció nélkül nem válhatok a legjobbá” - mondta a nemzeti csapatban betöltött helyéről lemondó Jacobsen.

Anders Jacobsen, a 2007-es Négysáncverseny győztese
Jacobsen öt éve tagja a nemzetközi síugró elitnek, ahol nem csak a norvég közönség által kedvelt versenyzővé vált. A csapatban olimpiai bronzérmes ugró idén édesapa is lett, ráadásul gyermeke, Isaac a szülés után rögtön az intenzív osztályra került, ami az újdonsült apuka számára is átírhatta az életről és a sportolás fontosságáról alkotott összképet. Jacobsen ugyanakkor elmondta, hogy a mostani bejelentésnek nincs köze ahhoz, hogy a 2010/11-es szezon végén távozott a nemzeti csapat éléről az őt felfedező főedző, Mika Kojonkoski.

A norvég ugró saját bevallása szerint már tavaly áprilisban döntött arról, hogy már csak egyetlen szezont vállal, és ezt teljesítette is. „Találkoztam az új edzővel, Alexander Stöckl-el, aki nagyon pozitívan nyilatkozott rólam. Nem az ő hibája, hogy hiányzik belőlem most a motiváció. Nyertem Világkupa-versenyt, ugrottam sokszor 200 méter felett, így sok gyerekkori álmomat megvalósíthattam” - zárta nyilatkozatát Jacobsen, aki nem zárta ki a visszatérés lehetőségét sem, de jelen állás szerint legalább egy évet ki fog hagyni.