Magyar válogatott

A jól osztogató Hajnal volt a legjobb, a ziccereket rontó Tököli a leggyengébb

A luxemburgiak otthonában lejátszott és a válogatottba visszatérő Szabics Imre góljával 1-0-ra megnyert felkészülési találkozón Hajnal Tamás bizonyult a legjobbnak. Játékosainkról átlagban elmondható, hogy teljesítették az elvárt feladatot, ám ennél több pozitívumot nehéz találni a magyar csapatot illetően.

Hajnal volt a csapat legjobbja - Fotó: MTI

Bogdán Ádám (6): Egy távoli lövést és néhány balról érkező beadást leszámítva nem volt dolga, bravúrra meg nem volt szüksége. Tulajdonképpen gond nélküli debütáláson esett át, leszámítva egy apróbb megingást a 20. perc körül. Önbizalmát növelendő osztályozzuk, hiszen tíz percet leszámítva annyira munka nélkül volt, hogy az alapesetben nem lett volna értékelhető.

Vanczák Vilmos (5): Megbízhatóan futballozott, jó teljesítményt nyújtott, de párszor megforgatták.

Lipták Zoltán (5): Hozta a kötelezőt, ám az igazán fontos szerelések ezúttal elmaradtak tőle. Nem tudjuk emlékezetes momentumát felidézni. Kicsit érződött rajta az idény végi forma.

Juhász Roland (6): Meglepő, de sok feladata volt az első félidőben, ám ezeket szokása szerint jól oldotta meg. A másodikban már kevesebb dolga akadt, így mindent egybevetve pozitív szájízzel zárhatja a meccset - még akkor is, ha csapatkapitányként fölöslegesen beszedett egy sárgát.

Laczkó Zsolt (6): Nem egy példa volt rá, hogy a luxemburgi támadók mellőle, illetve az ő oldaláról játszották középre a labdát, ami kritika a teljesítményére nézve.Támadásban viszont kifejezetten aktív volt, jól kapcsolódott be.

Vadócz Krisztián (5): Nem sokszor hallottuk a nevét az első játékrészben, ami vagy azt jelenti, hogy hibátlanul, sallangmentesen tette a dolgát, vagy azt, hogy alig találkozott a labdával. Persze nem is ez az elsődleges feladata védekező középpályásként, ám mégis előfordult vele, hogy valósággal lepattant luxemburgi ellenfeléről… Sárgát is kapott, egyszóval nem az ő napja volt a mai - és még le is cserélte Egervári kapitány.

Elek Ákos (5): Egy hosszú indítással kezdett, ám később megnyugodott. Feladatát viszont nem végezte kellő hatékonysággal, amit jelzett, hogy az első negyedóra után elő-elő fordult, hogy a hazaiak megszállták a térfelünket. Az ő cseréjén sem tudunk felháborodni.

Koman Vladimir (5): Érződött rajta a meccshiány, bár az önbizalmával nem volt problémája, bátran vállalkozott cselekre és indításokra, ám ezek nem mindig sikerültek precízen. Németh beállása után feljavult a játéka, kijött kettejük összeszokottsága - ennek ellenére cseréje jogos volt.

Hajnal Tamás (6): Jól mozgatta a csapatot, szinte minden veszélyes támadásunkhoz volt köze. Látszott rajta, hogy magára talált a Stuttgartnál, jól osztogatott, és többször is helyzetbe tudott kerülni, nagy szerepe volt az első gólunkban. Megérdemelte volna a hatodik válogatottbeli gólját, habár a második félidő közepén kicsit eltűnt a mezőnyben, Egervári le is cserélte - ennek ellenére ő volt csapatunk legjobbja.

Dzsudzsák Balázs (5): Az ő szintjéhez mérten alig-alig volt értékelhető megmozdulása, sőt, szinte észrevehetetlen volt az első játékrészben. A második félidőben már megvillantott valamit valós tudásából. Már-már védjegyének számító gólpasszt adott, ennek ellenére egészében véve kicsit „jóllakottnak”, kényelmesnek tűnt.

Tököli Attila (4): Egyedül kellett megküzdenie a félelmetes luxemburgi védőkkel, és minden eszközt bevetett a siker érdekében. Ha kellett, 34 éve minden rutinjával színészkedett, de ha kellett, labdát szerzett, tartott, elmozgott, de a kapura sajnos veszélytelen volt. Két helyzete közül a nagyobbnál rossz megoldást választott, a másikból kihozta a maximumot, amikor ellőtte keresztben a kapu előtt a labdát. Cseréje indokolt volt.

Cserék:

Németh Krisztián (6) Tököli Attilát váltotta. Most nem rúgta mellbe senki, mint eddigi egyetlen válogatottbeli fellépésén Arne Friedrich, és még gólhelyzetbe is tudott kerülni. Mutatta magát, kereste a labdát, ám nem sikerült kapuba találnia.

Szabics Imre (6) Elek Ákos helyére érkezett, beállása szerkezeti váltással járt. Góllal tért vissza, és egy csatárt ez minősít igazán. Buzgott a tettvágytól, nagy akarása helyenként jó megoldásokkal párosult, bár gólja után nem igazán tudott helyzetbe kerülni.

Pintér Ádám (0) Vadócz helyett kapott 22 perc játéklehetőséget. Egy fontos mentéssel, egy kemény, ám szabályos szereléssel és hasznos játékkal vétette észre magát. Kevés időt töltött a pályán az értékeléshez, ám ez idő alatt is bizonyítani tudta, hogy megfelelő alternatíva lehet a védekező középpályás posztján.

Czvitkovics Péter (0) első válogatott mérkőzését játszotta légiósként, amikor Koman helyett pályára lépett. Nem volt elég időt a pályán, hogy osztályzatot kapjon.

Koltai Tamás (0) druszáját, Hajnalt váltotta a hajrára fordulva, így elmondhatja, hogy eggyel növelte válogatottságai számát.