U21-es válogatott

Csütörtökön Kína ellen kezdenek a magyarok a Touloni Tornán

A korosztály nem hivatalos világbajnokságán, a Touloni Tornán résztvevő U21-es válogatott kedden megérkezett Franciaországba, az első mérkőzésre csütörtökön délután kerül sor.

A magyarok előzör Kína ellen bizonyíthatnak a Touloni Tornán

Az idén 39. alkalommal megrendezésre kerülő utánpótlástorna az eddigiekhez hasonlóan meghívásos alapú, nem rendeztek selejtezőket. A két négyes csoportból az első két helyezett jut tovább, a két elődöntőt jövő hét szerdán, a finálét két nappal később rendezik Toulonban.

A játékosokra hosszú utazás várt kedden, a csapat München érintésével repült Marseille-be, majd onnan busszal folytatta útját Toulonba. A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) hivatalos honlapjának tájékoztatása szerint az utazó keret tagjai közül mindenki egészséges, a korábban kisebb sérüléssel bajlódó játékosokra is számíthat a szakmai stáb. Simon Ádám már Franciaországban csatlakozott a gárdához, miután kedden még egy orvosi vizsgálaton vett részt.

A szerdai napon Róth Antal szövetségi edző gyomorbántalmak miatt orvosi kezelésre szorult, és a kivizsgálások után a doktorok néhány napos pihenőt írtak elő számára, ezért a napi edzést segítője, Pölöskei Gábor vezényelte le.

A magyarok első féllépése Kína ellen lesz csütörtökön, két nappal később 16.15-től Nizzában Mexikó következik, majd utolsó csoportmeccsünket június 6-án, 18 órától Aubagne-ban a házigazda Franciaország ellen játsszák.

A tornán hagyományosan 40 perces félidőket játszanak a csapatok, az első két csoportmérkőzést élőben közvetíti az Eurosport 2.

Róth Antal távollétében segítője, Pölöskei Gábor szövetségi edző hirdette ki a mieink kezdő tizenegyét: Gulácsi Péter - Szokol Zsolt, Fiola Attila, Kádár Tamás, Katona Máté - Kiss Máté, Simon Ádám - Gosztonyi András, Balogh Balázs, Simon Krisztián - Futács Márkó.

A találkozón négy mezőnyjátékost, és egy kapust cserélhetnek a csapatok. A játékvezetők Olaszországból érkeztek, Andrea De Marco munkáját Elenito Di Liberatore és Riccardo Di Fiore segíti.

Touloni Torna, a magyarok programja:
Magyarország-Kína, csütörtök 16:45
Magyarország-Mexikó, szombat 16:15
Magyarország-Franciaország, hétfő 18:00

A résztvevő nemzetek:

A-csoport
Elefántcsontpart    
Kolumbia    
Olaszország    
Portugália

B-csoport
Franciaország
Kína
Magyarország
Mexikó

 

 

 

 

A magyar U21-es válogatott kerete a Touloni Tornára:
Kapusok: Gulácsi Péter (Liverpool FC), Megyeri Balázs (Olimpiakosz FC).
Védők: Szokol Zsolt (Újpest FC), Fiola Attila (Paksi FC), Kálnoki-Kis Dávid (MTK Budapest), Litauszki Róbert (Újpest FC), Kádár Tamás (Newcastle United FC), Sváb Dániel (Ferencvárosi TC), Katona Máté (Vasas).
Középpályások: Kiss Máté (Győri ETO FC), Simon Krisztián (Feyenoord), Bódi Ádám (DVSC-TEVA), Simon Ádám (Szombathelyi Haladás), Tajthy Tamás (Újpest FC), Gosztonyi András (Videoton FC), Balogh Balázs (Újpest FC), Egerszegi Tamás (Újpest FC).
Csatárok: Balajti Ádám (Újpest FC), Eppel Márton (MTK Budapest), Futács Márkó (FC Ingolstadt 04).

A magyar csapattal együtt játékvezetők is elutaztak Franciaországba, Andó-Szabó Sándor bíró és Tóth Vencel, valamint Lémon Oszkár asszisztensek képviselik hazánkat. A magyar mellett még hat bírói csapat (olasz, portugál, bulgár, kínai, mexikói, és kolumbiai) dirigálj majd.