Szerződéshosszabbítás

Owen még egy évig biztosan marad a Manchester Unitednél

Bár a legtöbb szakértő arra számított, hogy Hernández, Rooney, a Sunderlandtől visszatérő Wellbeck és esetleg Berbatov mellett Michael Owen számára már nem marad hely a Manchester Unitednél, Alex Ferguson egy évvel meghosszabbította a csatár lejáró szerződését.

Sir Alex Ferguson és Michael Owen, a Manchester United menedzsere és csatára 2011 májusában

"Michael bebizonyította, hogy nagyszerű játékos. Sajnos nem tudtam neki több lehetőséget adni az idén, de Hernández formája egyszerűen mindenkit elhomályosított, a Rooneyval mutatott összjátéka miatt pedig megkérdőjelezhetetlen volt a helye. Örülök, hogy Michael ennek ellenére elfogadta a hosszabbítási ajánlatunkat, és lehet, hogy jövőre több szerepet kaphat majd" - nyilatkozta Sir Alex az új fejlemények kapcsán.

Owen ugyan a Liverpoolban nevelkedett, és megfordult a Real Madridban is, az első bajnoki címét csak most, 15. profi szezonjában tudta megszerezni a Manchester Uniteddel. Így az sem annyira meglepő, hogy a csere szerepét is vállalja a továbbiakban is, ha úgy alakul.

"Örülök, hogy hosszabbíthattam a klubbal. Nagyszerű társakkal játszhatok együtt egy kivételes edző irányításával és fantasztikus szurkolók előtt. Alig várom a következő szezon kezdetét" - mondta a támadó.

Az angol média szerint ezzel egyre biztosabbá válik, hogy Dimitar Berbatov elhagyja a Vörös Ördögöket, hiszen csatárposzton túl nagy lesz a tumultus a csapatnál, és az utóbbi időben a bolgár szorult leghátrébb a rangsorban - a Bajnokok Ligája döntőjében a cserepadra sem került oda, míg Owen igen.