Roland Garros

Álomelődöntők a férfiaknál

  • VNA

Az első négy kiemelt jutott be a Roland Garros férfi tornájának elődöntőjébe, ahol Djokovics-Federer és Nadal-Murray találkozókra kerül sor pénteken.

Az első helyen kiemelt spanyol Rafael NADAL visszaüti az 5. helyen kiemelt svéd Robin Söderling labdáját a francia nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének negyeddöntőjében a párizsi Roland Garros Stadionban.Nem történt meglepetés a Párizsban zajló salakpályás Grand Slam tenisztorna férfi versenyében, ahol a szerdán véget ért két újabb negyeddöntő után az első négy kiemelt jutott az elődöntőbe. A címvédő Rafael Nadal-ra az a svéd Robin Söderling várt ezúttal, aki eddig az egyetlen olyan játékos volt, aki le tudta győzni őt a párizsi salakon. Söderling ezúttal a vártnál kevesebb ellenállást tudott kifejteni, így alig több mint egyórányi játék után 6-4, 6-1-es hátrányba került. A harmadik szett ugyan valamivel szorosabban alakult, de ennek rövidítésében a hatodik Garros sikerére készülő Nadal volt a jobb, aki a tavalyi döntőhöz hasonlóan most legyőzte Söderlinget a párizsi tornán.

A világelső mérkőzésével párhuzamosan a Susanne Lenglen pályán zajlott a nap másik férfi mérkőzése, ahol Andy Murray az első szettben kifejezetten nehezen melegedett be az argentin Juan Ignacio Chela ellen, de az első játszmát így is megfordította kettős brékhátrányból. Az utóbbi három nap során (a Troicki elleni, sötétedés miatt félbeszakadó mérkőzés miatt) folyamatosan pályán lévő Murray korábban megsérült bokája is jól bírta a terhelést, így az open érában Tim Henman után ő lett mindössze a második brit játékos, akinek a Roland Garroson sikerül bejutni az elődöntőbe. A párizsi tornán az első négy kiemelt jutott be az elődöntőbe, így pénteken majd Djokovics-Federer, valamint Nadal-Murray mérkőzésekre kerül sor. Az ínyencek már dörzsölhetik a tenyerüket...

Roland Garros negyeddöntő eredmények
(1) Rafael Nadal (spanyol) – (5) Robin Söderling (svéd) 6-4, 6-1-, 7-6
(4) Andy Murray (brit) – Juan Ignacio Chela (argentin) 7-6, 7-5, 6-2