Ferencváros

1.3 milliárdos költségvetés, kötelező nyelvtanulás, sportfogadások kizárva

Kubatov Gábor a Ferencváros jövőbeli terveiről beszélt Komáromban, ahol a büdzsé, a tv-közvetítések és az idegenlégiósok szerződése is szóba került.

Kubatov Gábor felvázolta a jövőre vonatkozó terveket

Kubatov Gábor, a Ferencvárosi TC elnöke a komáromi Városházi beszélgetések rendezvénysorozat fórumán a Ferencváros jövőjéről beszélt. A kemma.hu számolt be az eseményről.

Az elnök elmondta: tavaly két milliárd forintból gazdálkodott a szakosztály, az idén 1,3 milliárdot szeretnének előteremteni. A Bajnokok Ligája-szerepléshez pedig legalább 6 milliárdra lenne szükségük.

A labdarúgókra és az átigazolásokra kitérve Kubatov kijelentette azt is, jelenleg körülbelül 15 menedzser tartja a kezét az egész első osztályon, de ebből a körből szeretnének kimaradni. Február végi kinevezése idejétől természetesen átvizsgálták a játékosok szerződéseit, lesznek olyanok, akiket nem tudnak megtartani. Keveslik, hogy a televíziós közvetítésekből 80 millió forintot utalnak át nekik. Ezt a bevételt Kubatov szerint elérnék úgy is, ha 2000 szurkolóval több menne ki a meccseikre.

Az FTC elnöke azt is hozzátette, a Ferencváros labdarúgóinak és családtagjainak tilos a jövőben bármilyen sportfogási játékban részt vennie. Az idegenlégiósok szerződéseibe azt is belefoglalják, hogy tanulniuk kell a magyar nyelvet, az idény végére legalább 300 szót kell tudniuk. A játékosok vizsgát tesznek majd, csakúgy, mint klubtörténeti ismereteikből is.