NB I

Nem kudarc a 4. hely a ZTE-nél

Milliárdokból gazdálkodó klubokat előzött meg, gondolok itt elsősorban a DVSC-re és a Győrre” - mondta a zalai klub első embere, Nagy Ferenc.

zteA Zalaegerszeg negyedik helyen végzett a Monicomp Ligában, így nem szerepelhet a következő idényben az Európa Ligában. A klub első embere mégsem elégedetlen az együttes szereplésével.

„Ha csak a tabellára nézek, elégedett lehetek- mondta Nagy Ferenc a zalaisport.hu-nak. - Az ősszel jól teljesítettünk, három vasat tartottunk a tűzben. Tavasszal azonban megtorpanás következett be, amelyet, úgy érzem, kellően ki kell elemeznie majd a szakmai stábnak. A tavaszi idény során hiányoltam azt a tűzet, a mindenáron való győzni akarást, ami az őszi idény során jellemezte a csapatot. A gyengébb tavaszunk ellenére is kiharcolhattuk volna a nemzetközi szereplést, ha a biztosan megnyert mérkőzéseket nem bukjuk el. Itt gondolok a Pápa, a Ferencváros és a Győr elleni találkozókra. Állítom, ha ezen a találkozókon nyerünk, a második helyet is megszerezhettük volna, és ismét ott vagyunk a nemzetközi porondra kilépő csapatok sorában.. A 4. helyet mégsem tartom kudarcnak. Miért? A ZTE szerény költségvetésével ott ragadt a magyar élbolyban. Milliárdokból gazdálkodó klubokat előzött meg, gondolok itt elsősorban a DVSC-re és a Győrre.”

A ZTE elnöke szerint nem sikerültek rosszul a téli igazolások, ám nyáron mindeképpen szeretnék megerősíteni a keretet.

„A szakmai stábbal egyeztetve szeretnénk megerősíteni a csapatot. Vannak már kiszemeltjeink. Elképzelhető, hogy nagyobb lesz a mozgás, ha úgy adódik. Mindenképpen úgy szeretnénk kialakítani a keretet, alkalmas legyen arra, hogy a ZTE ott maradjon a magyar labdarúgás élvonalában. A mögöttünk lévő bajnoki idényben is sokat kellett dolgoznunk a csapat működése érdekében. Amiben könnyebb volt, hogy az elmúlt évekhez képest közel sem voltak akkora csúszások a fizetéseknél, mint régebben.. Azt viszont elmondhatom, most sem áll anyagilag biztos lábakon a ZTE. Abba a 12 csapatba tartozunk, amelyeket nem vet fel a pénz” – jelentette ki Nagy Ferenc.