Nemzetközi foci

Guardiola fogja felemelni a katari futballt?

A Marca spanyol sportnapilap szerint a Barcelona vezetőedzője kitölti egyéves szerződését a gránátvörös-kékeknél, aztán egy évet pihenéssel tölt, majd Katarba távozik szövetségi kapitánynak, horribilis fizetésért.

Guardiola lehet 2013-tól a katari válogatott szövetségi kapitánya2008-ban ült le Guardiola egykori csapata kispadjára, azóta zsinórban három spanyol bajnokságot, két-két spanyol kupát és Bajnokok Ligáját, klubvilágbajnokságot, Spanyol- és Európai Szuperkupát nyert irányításával a Barca. A 40 éves szakember minden évben egyéves szerződést köt a klubbal, és a mostani lehet az utolsó. A Marca internetes kiadása kedden arról írt, hogy az edző jövőre távozik a katalán csapattól, aztán egy év pihenő után, 2013-ban átveszi a katari labdarúgó-válogatott irányítását.

Hamad Bin Khalifa Al Thani sejk, Katar emírje régóta szeretné megszerezni a sikeredzőt, akinek nem lenne ismeretlen a közel-keleti ország, 2003 és 2005 között az Al-Ahliban csapatában játszott. A sejk évi 36 millió eurós (!) fizetéssel csábítaná Katarba Guardiolát.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) 2010. december 2-i szavazásán Katar nyerte el a 2022-es világbajnokság rendezési jogát, az emírség vezetői pedig ütőképes válogatottat szeretnének kiállítani a tornára - Guardiola segítségével.