Tollaslabdázás

Egyelőre nem lesz kötelező a szoknya viselése

  • VNA

A főleg a muszlim országokból érkező kritikák hatására elhalasztja a Nemzetközi Tollaslabda Szövetség a kötelező szoknya viselet bevezetését a hölgyeknél.

Korábban már írtunk róla, hogy a Nemzetközi Tollaslabda Szövetség (BWF) új előírásokat vezetne be a női játékosok esetében és a jövőben a szoknya viselésére kötelezné őket. A május elsejétől tervezett szabálymódosítás határidejét előbb a szakemberek eltolták júniusra, majd a napokban annak újragondolása mellett döntöttek. A több élversenyző, így a skót Imogen Bankier által is „szexistának” nevezett változtatás nem aratott osztatlan sikert a női játékosok között, még úgy sem, hogy nagy részük már amúgy is az utóbbi időben egyre kényelmesebb –tollaslabda játékra optimalizált - szoknyákban játszik.

„A Nemzetközi Tollaslabda Szövetség elfogadta a szervezet női bizottságának azon javaslatát, hogy a szoknya-kérdést további felülvizsgálatnak vesse alá. Ennek értelmében egyelőre nem kerül bevezetésre az a szabályozás, amely a hölgyeknél kötelezően írná elő a szoknya viselését.„ – szól a BWF rövid közleménye a szervezet szombati kínai tanácskozása után. Az eredeti elképzelések szerint a kiemelt versenyen a szabály ellen vétőket pénzbüntetéssel is sújthatta volna a nemzetközi szövetség, erre azonban egyelőre még nem kerül sor.