NBA

Nowitzki papa nem akarja ismét a rontást hozni fiára

  • VNA

Csak televízión keresztül nézi meg az NBA idei nagydöntőjét Dirk Nowitzki édesapja, aki öt éve rossz ómen volt a Dallasnak.

Magyar idő szerint szerdán hajnalban veszi kezdetét az észak-amerikai profi kosárlabda bajnokság (NBA) nagydöntője, ahol a Dallas Mevericks ellenfele a James-Bosh-Wade hármast felvonultató Miami Heat lesz. A két csapat 2006-ban játszott már egy döntőt egymás ellen, akkor a Mavericks 2-0-s vezetésről bukott el és maradt le a klub történetének első bajnoki címéről. Az öt évvel ezelőtti balul sikerült fináléra hivatkozott a Dallas német sztárjátékosának, Dirk Nowitzkinek az édesapja is, aki bár szíve szerint ott lenne a párharc valamennyi meccsén, mégis marad Európában.

„Amikor 2006-ban Würzburgból átrepültem az Egyesült Államokba, akkor éppen 2-0-ra vezettek Dirkék, ezt követően viszont négy vereségüket láttam egyhuzamban. Egy kicsit babonás vagyok ilyen szempontból, így most inkább otthon maradok.” – nyilatkozta Jörg Nowitzki, aki ezúttal otthonról figyeli az eseményeket. Az édesapa azt is elmondta, hogy nem aggódik különösebben, hiszen ha fia csapata a Los Angeles Lakers elleni formáját hozza (ahol 4-0-val söpörte ki a címvédőt), akkor nagy baj nem lehet és teljesülhet végre Marc Cuban klubtulajdonos álma, vagyis az NBA bajnoka lehet a Dallas.