Roland Garros

Federer továbbra is játszmaveszteség nélkül

  • VNA

Negyedik mérkőzésén is játszmaveszteség nélkül jutott túl a svájci Roger Federer, aki párosban olimpiai bajnok társát, Stanislas Wawrinkát győzte le ezúttal.

Roger Federer a Roland Garros nyolcaddöntőjében a Stanislas Wawrinka elleni mérkőzésen.
A nyolcaddöntőben honfitársa, Stanislas Wawrinka várt a harmadik helyen kiemelt Roger Federerre a francia nyílt teniszbajnokságon. Az egykori világelsőnek általában remekül megy Wawrinka ellen (8-1-re vezet kettőjük örökmérlegét tekintve), ezúttal sem történt másképp, az első két játszma ugyanis alig 56 perc alatt lett az övé 6-3, 6-2 arányban. A harmadik szett elején aztán a 14. helyen kiemelt Wawrinka is feljavult, ezzel párhuzamosan pedig tőle nem szokatlan módon Federer is kicsit „belealudt” a mérkőzésbe, így 4-1-es hátrányba került. Ezt követően azonban az eddig játszmaveszteség nélkül menetelő Federer megrázta magát, és visszahozta a játszmát, majd 7-5-el zárta le a mérkőzést.

Wawrinka számára nem jó ómen, ha honfitársa ellen játszik, hiszen a legutóbbi öt Grand Slam tornán immáron harmadszor Federer ellen esik ki. Roger Federer viszont győzelmével tovább folytatja azt a remek sorozatát, amelyet a 2004-es wimbledoni torna óta épített fel, hiszen most már 28. Grand Slam tornáján jut be sorozatban a legjobb nyolc közé. A svájci játékos következő ellenfele majd a David Ferrer - Gael Monfils mérkőzés győztese lesz.


Roland Garros – 4. forduló
(3) Roger Federer (svájci) - (14) Stanislas Wawrinka (svájci) 6-3, 6-2, 7-5

korábban:

Fabio Fogninini (olasz) - Albert Montanes (spanyol) 4-6, 6-4, 3-6, 6-3, 11-9