Női labdarúgás

A női foci Messije a bukott BL-döntő után vált klubot

  • VNA

Kevés klubváltás jár fájdalom nélkül, különösen, ha a világ egyik legjobb női játékosáról és két rivális klubról van szó.

Bár a nemzetközi sportvilágban talán még nem annyira ismert játékos, mégis sokan a női labdarúgás Lionel Messijeként tartják számon a német válogatott sztárját, Fatmire Bajramajt. Az albán felmenőkkel rendelkező, de 1993 óta Németországban nevelkedő és focizó 23 esztendős tehetséget tavaly a világ harmadik legjobb női játékosának választották meg. A hazai rendezésű vb-re készülő német válogatott egyik legjobb támadója viszont klubot váltott, amely komoly visszhangot váltott ki a női labdarúgás berkein belül. Ha a hasonlat enyhén szólva túloz is, az átigazolás nagyjából hasonló kaliberű, mintha Messi a Real Madridhoz igazolt volna. Új klubja, a szintén német 1. FFC Frankfurt ugyanis három BL-sikerével rekordernek számít a hölgyeknél.

Az eladásra persze gazdaságilag is volt oka a Potsdamnak, hiszen Bajramaj szerződésének lejárta előtt egy évvel így még pénzt kaphat az őt három évre megszerző Frankfurttól. Bár a hírt már áprilisban bejelentették, érdemben most foglalkozik vele a nemzetközi média is, hiszen a Potsdam csütörtökön a Bajnokok Ligája döntőjében még érdekelt volt. A Lyon ellen elbukott BL-döntőt követően azonban már új klubja kapcsán is nyilatkozott Bajramaj: „Sok kritikát kaptam az átigazolás ügyében, de sokan nem a sportszerűség jegyében reagáltak az ügyre. A csapatváltás teljes mértékben csak a saját döntésem volt, amelyet jól átgondoltam. Sem a szüleim, sem pedig a menedzserem nem próbáltak irányítani, bármennyire is sokan ezt gondolják.” – adta ki sajtóközleményében Bajramaj.

A kritikát megfogalmazók közé tartozik a potsdami csapat edzője, Bernd Schröder is, aki szerint – most már egykori – játékosát „megvezették”. „Nem tudom elfogadni, hogy az átigazolásom kapcsán olyan reakciók is elhangzottak, amelyek engem, szüleimet és menedzseremet, Dietmar Nesst is rossz színben tűntetik fel. Megértem azt, ha Potsdamban csalódottak a döntésem miatt, de amíg náluk játszottam, addig minden tudásomat és lelkesedésemet az ottani sikereknek rendeltem alá.” – kesergett Bajramaj, aki a június 26-án kezdődő németországi világbajnokság egyik legnagyobb sztárja lehet.