Kézilabda

Nagy László a BL-trófeáért küzd Kölnben

  • VNA

Ezen a hétvégén rendezik a férfi kézilabda Bajnokok Ligája sorozat négyes döntőjét, ahol Kölnben két német és két spanyol együttes küzd a trófeáért.

Bár a negyeddöntők sorsolásakor még az a lehetőség is fennállt, hogy akár négy német csapat is bejuthat a férfi kézilabda bajnokok Ligája sorozat döntőjébe, végül a „szokásos menü” jött létre, hiszen szombaton és vasárnap két spanyol és két német együttes harcol majd a győzelemért. A sportág történetében már második alkalommal dől el négyes döntő formájában a legrangosabb európai klubtrófea sorsa. A tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén is a közel húszezer néző befogadásra alkalmas kölni Lanxess Aréna ad otthont a csúcseseménynek.

Mindkét szombati elődöntőben német-spanyol párharcra kerül sor. Előbb a Rhein-Neckar Löwen a Nagy Lászlót is a soraiban tudó FC Barcelonával, majd a Ciudad Real a Hamburggal csap össze. Az éremcsatákra ezt követően majd vasárnap kerül sor. A labdarúgó BL-döntőhöz hasonlóan itt is lesznek magyar bírók, igaz a Horváth Péter-Marton Balázs játékvezető páros ezúttal „csak” a bronzmérkőzést vezeti. A döntőben pedig francia bíró páros fújja majd a sípot. A találkozókat Magyarországon a DIGI Sport csatorna közvetíti és mind a négy találkozó látható lesz az Interneten, az EHF honlapján is.

A férfi kézilabda Bajnokok Ligája programja:
Május 28. - szombat
15.15 Rhein Neckar Löwen – FC Barcelona (1. elődöntő)
18.00 Ciudad Real – HSV Hamburg (2. elődöntő)
Május 29. – vasárnap
15.15 bronzmérkőzés
18.00 döntő