Gyorsasági motor

Talmácsi Gábor Moto2-es motort tesztelt Brnóban

Bár versenyszerződése nincs az idei szezonra, Talmácsi Gábor nem tölti tétlenül az idejét. A hét elején Csehországba kapott meghívást a Moto2-ben szereplő, négy futam után a harmadik helyen álló Andrea Iannone tesztjére, ahol bár eredetileg csak tanácsadóként kapott volna szerepet, végül mehetett néhány kört az olasz versenyző gépével.

A Speed Master Team kétnapos, zártkapus tesztett tartott Brnóban, és Iannone főmérnöke, Tommaso Raponi, az olasz csapatának vezetője, Giampiero Sacchi, és a futóműspecialista Massimo Branchini meghívták Talmácsi Gábort is a gyakorlásra. A 125-ös világbajnok magyar motoros eredetileg tanácsadóként kapott volna szerepet, de végül felültették Iannone Honda motorral hajtott Suter MMXI-jére, és mehetett vele néhány kört.

Talmácsi Gábor a Moto2-ben

"Először is nagyon köszönöm a lehetőséget, hogy én is részt vehettem a teszten" - írta Talma a honlapján. "Jó volt látni a munkát, a sürgést-forgást a boxban és bár furcsa volt kívülről szemlélni a történteket, a csapatok kikérték szakmai véleményemet, melyekkel igyekeztem maximálisan a segítségükre lenni. Iannone és édesapja nagylelkűségükről tettek tanúbizonyságot, amikor felajánlották, hogy próbáljam ki Andrea motorját. Nem kellett kétszer mondani. Visszaérve a boxba rögtön megosztottam a tapasztalataimat a csapattal, amik egybevágtak azzal, amit Andrea is érez motorozás közben. Fantasztikus volt újra világbajnoki technikán ülni. Sok információra tettem szert, ami ebben az időszakban kifejezetten jól jön, hiszen jelenleg is a jövőm építésén dolgozom."

Hogy hosszútávon mit ér Talmácsi számára a teszt, azt nehéz megmondani, mindenesetre pletykálnak arról, hogy van olyan csapat a Moto2-ben, amely látna benne fantáziát.