Női kézilabda

Lemondott a Győr elnöksége

A Győri Audi ETO KC elnöksége május 24-i rendkívüli ülésén egyhangúlag a lemondás mellett döntött. A klub csütörtök reggel közleményben jelentette be a történteket, mely szerint a június 9-i, évi rendes közgyűlésen választják meg az egyesületi tagok az új elnökség tagjait.

"A Győri Audi ETO KC május 24-i rendkívüli elnökségi ülésén az elnökség úgy határozott, hogy a számos korosztályos csapatban több mint 700 kézilabdázó sportolását is biztosító egyesület vezetésének a klub hatékonyabb irányíthatósága, és az eddig is kiemelkedő hazai és nemzetközi sikereinek folytatása érdekében megújulásra van szüksége. Az Elnökség tagjai egyhangúlag úgy döntöttek, hogy a változás a klub legfelső irányító testületében, az elnökségben kell, hogy megkezdődjön, ezért átadják a lehetőséget egy új összetételű vezetésnek. A tervek szerint az egyesület június 9-én, évi rendes közgyűlésén az egyesületi tagok választják majd meg a megújult összetételű elnökség tagjait" - szól az egyesület elnökségének közleménye.

Az eddigi elnök, Vanyus Attila biztosan nem jelölteti magát újra a posztra.

Vanyus Attila (középen) 23 év után távozik a Győr elnöki székéből "Hatvanhat évesen sok volt már a napi 10 óra, amit a kézilabdával, a klub ügyeivel töltöttem, és a testület is a váltás mellett volt. A döntés nem ért meglepetésként, hiszen korábban már többször beszéltünk ezekről a dolgokról az elnökség tagjaival. Ez a klub olyan nekem mintha a gyermekem lenne, ott voltam a születésénél, amikor elindultunk felfelé a kiesés széléről, és ott voltam, amikor a világ egyik legjobb csapata lett. Ahogy a kezdeteket átéltem, szerettem volna úgy befejezni, ahogy megálmodtam: egy BL-győzelemmel. Sajnos, ez nem sikerült, de remélem, ha megnyerjük a kupát jövőre, - más tisztségben ugyan - én is ott leszek. Amíg az egészségem engedi a csapat mellett szeretnék lenni" - nyilatkozta a klubot 23 évig irányító sportvezető a kisalföld.hu-nak. A portál arról is írt, hogy az utóbbi időben a testületen belüli széthúzásról lehetett hallani, több tag Vanyus mielőbbi leváltását szorgalmazta.

Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke is lemondott az egyesület társadalmi elnöki tisztségéről, mert annak ellátását nem tartotta összeegyeztethetőnek a MOB vezetésével.