Premier League

Ancelotti Londonban maradhat, Buzsákyék menedzsere lehet

A Chelsea által menesztett olasz szakembert a Premier League-be feljutó QPR-en kívül a skót Celtic is szerződtetné.

Ancelotti maradhat Londonban - Fotó: AFP

Bár a Queens Park Rangers szurkolói hosszú évek után ismét bajnoki címet és feljutást ünnepelhettek, örömük azonban nem lehet teljes. A vezetőség ugyanis majd' negyven százalékkal emelte a jegy- és bérletárakat a 2011–2012-es szezonra, miután a csapat feljutott a Premier League-be. Természetesen a csapat drukkerei felháborodtak a döntés ellen, de nem ez az egyetlen érdekes fejlemény a klub körül.

A feljutás után senki nem gondolt arra, hogy veszélybe kerülhet Neil Warnock helye a kispadon, most azonban ez is megtörténhet. Buzsáky Ákos klubjának vezetői ugyanis a Chelsea által elküldött Carlo Ancelottit szemelték ki a helyére, aki jóval nagyobb nemzetközi rutinnal rendelkezik az angol szakembernél.

Az olasz menedzser visszacsábítását Londonba az nehezítheti, hogy a Chelsea kikötötte, eredeti szerződése lejártáig, azaz 2012 júniusáig nem vállalhat másik Premier League csapatnál munkát. A QPR azonban hajlandó lenne megadni azt az összeget, amiért ez a kikötés semmissé válik. Az AC Milannal Bajnokok Ligáját nyerő szakembert a hírek szerint a Celtic is kinézte magának.