Magyar válogatott

Egervári győzelmeket vár, Koman menekülne Olaszországból

Győzelmet vár csapatától Egervári Sándor, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a június 3-i, Luxemburg elleni felkészülési mérkőzésen, valamint a négy nappal később sorra kerül San Marino elleni Európa-bajnoki selejtezőn.

15 játékosnak tartott edzést Egervári Sándor TelkibenMivel többeknek még klubjában tétmérkőzése van, ezért csak a keret egy része találkozott szerdán a szövetség telki edzőközpontjában. A szakember szerint az összetartásnak így is nagy jelentősége van, ugyanis a gárda nem "szabadságról esik be."

"Mindenképpen szeretnénk elkerülni azt, ami tavaly történt, amikor is az idény végén két nem túl szerencsés összecsapást játszott a válogatott - utalt a szakember az akkor a nyári világbajnokságra készülő németektől, valamint a hollandoktól elszenvedett nagy arányú vereségre. - Természetesen nem szabad lebecsülnünk az ellenfeleinket, a luxemburgiak legyőzték a szlovákokat, valamint a románokkal is egy szoros mérkőzést játszottak. Ennek ellenére mi vagyunk az esélyesek, és persze az a mérkőzés is a San Marino elleni Európa-bajnoki selejtező jegyében telik majd."

A legnagyobb változás a keretben a csatársorban történt, ugyanis a sérült Szalai Ádám, Rudolf Gergely, Priskin Tamás trió helyett ezúttal a Tököli Attila, Szabics Imre, Németh Krisztián hármas szerepel az együttesben. Utóbbiról a kapitány elmondta, behívása amolyan megelőlegezett bizalom.

"Sokáig a korosztályának a meghatározó alakja volt, most kicsit nehezebb helyzetben van, de azzal, hogy a válogatottnál lehetőséget kap, utolérheti magát. Ráadásul a rutinosabb játékosok olyan értékeket oszthatnak meg vele, ami fontos lehet a fejlődésében" - mondta Egervári.

A sajtótájékoztatón részt vett Hajnal Tamás, Juhász Roland és Koman Vladimir is, utóbbi megerősítette korábbi bejelentését, miszerint mindenképpen távozni szeretne  a Sampdoriából, egyben Olaszországból is.

"Nem az, hogy rossz a helyzet, de még annál is rosszabb... Remélem, meg fogom találni a közös nevezőt a vezetőkkel, mennék én mindenfelé, csak el Olaszországból. Volt olyan, hogy a szurkolók csuklyában felszálltak a buszra és késsel fenyegetőztek. Ott a drukkerek szerepét kicsit túlértékelik, ők pedig vissza is élnek ezzel. Olyan helyen szeretnénk futballozni, ahol fontosnak érzem magam, ahol játéklehetőséget kapok, de lehetőleg maradnék külföldön" - mondta a fiatal középpályás.

Tavaszi idényét Hajnal Tamás ennél már jóval vidámabban értékelte, a Dortmundtól kölcsönadott középpályás vezetésével a Stuttgart kiharcolta a bennmaradását, szerződését pedig két évvel meghosszabbították a svábok.

"Egy megtörtnek látszó karriert rendbe tudtam hozni azzal, hogy Stuttgartba igazoltam, pályafutásom szempontjából ez egy rendkívül fontos három hónap volt" - mondta Hajnal.

Szintén a váltáson gondolkozik Juhász Roland, az Anderlecth légiósa, aki lábsérüléssel bajlódik, és csak injekciók segítéségével tud pályára lépni: "Lehet, hogy elkerülhetetlen lesz a műtét, de szeretném még kicsit húzni a dolgot. A pályafutásomnak nagyon jót tenne egy új kihívás, de a szerződésemből még három év van hátra."