Giro d'Italia

A helyi választások miatt rövidül az utolsó szakasz

  • VNA

A milánói választások miatt rövidíteni kell a Giro d’Italia befejező szakaszát, amely így csupán egy 26 kilométer hosszúságú egyéni időfutam lesz.

A Giro d’Italia vasárnapi utolsó szakasza 5,5 kilométerrel rövidebb lesz, jelentették be szerdán az olasz körverseny szervezői. A Milánóban sorra kerülő egyéni időfutam távját azért módosították, mert a Lombardia központjának számító Milánóban aznap kerül sor a polgármester választásra, amit nem akarnak a verseny rendezéséhez szükséges útlezárásokkal tovább bonyolítani.

„A hatóságokkal egyeztetve arról döntöttünk, hogy megpróbáljuk a lakók kellemetlenségeit csökken tenni és a város vasárnapi közlekedését a lehető legkevésbé akadályozni.” – mondta a Giro szervezőbizottságának vezetője, Angelo Zomergnan. Az idei olasz körverseny utolsó etapja az eredetileg kijelölt 31,5 kilométer helyett csupán 26 km-es lesz, a befutó viszont továbbra is a milánói Dóm téren lesz. Az előzetes esélylatolgatások még arról szóltak, hogy akár a 21. , vagyis utolsó szakasz is befolyásolhatja az összetett verseny végeredményét, de a jelenleg vezető Alberto Contador fölényét látva talán könnyebb szívvel hozták meg a szervezők a rövidítésre vonatkozó döntést.