NBA

Joakim Noah 50.000 dolláros pénzbüntetése

  • VNA

Szigorúan bánik az NBA a fegyelmezetlen játékosokkal, ezt most a Chicago Bulls francia játékosa, Joakim Noah tapasztalta meg.

Nem kispályáznak az észak-amerikai profi kosárlabda bajnokságban, az NBA-ben a büntetésekkel. A közelmúltban a Los Angeles Lakers visszavonuló edzőjének, Phil Jacksonnak kellett potom 35.000 dollárt fizetnie a liga kasszájába amiért kritikával illette a játékvezetőket, most pedig Joakim Noah csengethet be 50.000 dollárt. A Chicago Bulls centere a keleti konferencia döntőjének harmadik találkozóján került összetűzésbe az egyik nézővel, akit oda nem illő szavakkal illetett, az esetből pedig pechére a TNT csatorna élő közvetítése is elcsípett egy részletet.

Az ügyben már az sem segített, hogy az egykori tenisz legenda, Yannick Noah fia már közvetlenül a Miami Heat elleni találkozó után elnézést kért magatartásáért. „Sajnálom, ami történt. Olyan dolgokat mondtam, amelyeket nem kellett volna. Ideges és frusztrált voltam, de nem akartam ennek ellenére sem tiszteletlen lenni. Elnézést kérek a magatartásomért.” – mea culpázott Joakim, akit csapattársa Luol Deng is megvédett. Az angol válogatott játékos megerősítette, hogy az ominózus „szurkoló” folyamatosan sértegette a Bulls játékosait, így megérti, hogy francia csapattársánál egy idő után elszakadt a cérna. A büntetés persze ettől még érvényben marad, Noah így közel tízmillió forintnak megfelelő összegtől kell, hogy megváljon…