Kerékpár

Az UCI megvédte Armstrongot

A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) visszautasította Tyler Hamilton, a hétszeres Tour de France-győztes Lance Armstrong egykori csapattársának vádjait. Hamilton azt nyilatkozta néhány napja, hogy az UCI is segített eltussolni Armstrong állítólagos doppingügyeit.

Lance Armstrong, a korábbi nyolcszoros Tour de France-győztes kerékpáros.
AZ UCI hivatalos oldalán megjelentetett közleményben utasította vissza a vádakat, így azt, hogy eltitkolták volna, hogy a 2001-es svájci körversenyen Armstrong által leadott mintában EPO nyomaira bukkantak volna.

"AZ UCI-t mélyen megdöbbentették az amerikai CBS televízió '60 perc' című műsorában elhangzott súlyos állítások, és az, hogy a média milyen mélyen érdekelt ebben az ügyben. AZ UCI újra elutasítja azt a feltételezést, hogy pozitív mintát elrejtett vagy eltitkolt volna. Tyler Hamilton állításai teljesen megalapozatlanok. AZ UCI felháborodásának ad hangot a kerékpársport lejáratásának legújabb kísérletérért. A szervezet megerősíti, hogy Lance Armstrong mintáiban sohasem bukkantak dopping nyomaira, egyetlen laboratóriumban sem. Az UCI továbbra is minden rendelkezésre álló eszközzel megvédi hitelességét, és fenntartja a jogot, hogy megtegye a szükséges intézkedéseket Hamilton vagy bárki más ellen."