Sportpolitika

A cselgáncs olimpiai bajnok Kovács Antal lett az Atomerőmű SE elnöke

  • VNA

A barcelonai olimpia cselgáncs olimpiai bajnokát, Dr. Kovács Antalt választották meg hétfőn a paksi Atomerőmű Sportegyesület (ASE) új elnökévé.

Az Atomerőmű Sportegyesület tavalyi kimagasló eredményeit taglaló tizenhat oldalas dokumentumban foglaltaknak csak töredékét hallhatták a hétfői küldött-közgyűlés résztvevői, de így is hosszú volt a sor. Dr. Kovács Antal alig győzte a sikerek felsorolását. Beszélt a férfi kosárlabda csapat ezüstérméről, a száz tagot számláló kajak-kenu szakosztályról, amelynek nevét Boros Gergely egyebek mellett világkupa-győzelemmel öregbítette, a sakk-sikerekről, a szabadidő szakosztályról, amelynek kilenc szakcsoportjában hétszázan hódolnak a sportnak és persze a judóról, ahol egykor maga remekelt, most elsősorban Bor Barna és Csoknyai László gyűjti az érmeket - írja közgyűlési beszámolójában a tolna megyei online újság, a teol.hu tudósítója.

Az ügyvezető-igazgató Süli Jánost helyettesítve tartott beszámolót, az egyesület elnöke külföldi út miatt maradt távol. Egy levelet azonban küldött, amelyben elnöki tisztéről lemondott, biztosítva az egyesület tagságát arról, hogy - amennyiben ebben megerősítik - az elnökség tagjaként továbbra is segíti az ASE munkáját. A közgyűlés egyhangú szavazással támogatta megválasztását, csakúgy, mint Bognár Péterét, a Paksi Atomerőmű Zrt. humánpolitikai igazgatóját, aki a szintén lemondott Szabó Zsoltot váltja a vezetőségben. Az elnökség javaslatára a közgyűlés dr. Kovács Antalt elnökké választotta, akinek az ily módon megsokasodott teendőiben eddigi jobb keze, Bedecs Ferenc segít majd.

Gulyás Róbert az új elnöktől, Kovács Antaltól veszi át az örökös bajnoki címet

Az ülés végén adták át azt a két elismerést, amelyet a szervezet elnöksége 2007-ben alapított. Az ASE Örökös Tagja Juhász Sándor lett, aki kosárlabdázóként került Paksra, majd közel két évtizeden át ügyvezetője volt az egyesületnek. Az ASE Örökös Bajnoka címet pedig egykori tanítványa, Gulyás Róbert vette át. A tavaly visszavonult kosárlegenda pályafutása elején és végén is a paksi kosárlabdacsapatot erősítette, s úgy búcsúzott, hogy valóra váltotta álmát, és fiának tett ígéretét, bajnoki címet nyert az ASE együttesével is.