Bajnokok Ligája

Úgy érzem, mi győzünk - Lionel Messi

A Barcelona argentin aranylabdása szerint a katalán csapat képes lesz legyőzni a Manchester Unitedet a szombaton megrendezésre kerülő Bajnokok Ligája-döntőben.

Lionel Messi sajtótájékoztatón - Fotó: AFP
Támadnunk kell, és folyamatosan tartani a labdát. Minden döntő speciális. Csodálatos emlékeim vannak a római fináléról, de az már a múlt. A mostani egy teljesen más mérkőzés lesz, mint minden döntő. A Manchester is rengeteget változott azóta. De úgy érzem, mi fogunk győzni! Bízom a csapattársaimban” - vélekedett Messi.

A Barcelona játékosa néhány mondatban az angol ellenfélről is kifejtette véleményét, és elmondta, hogy szerinte a fiatal mexikói csatárnak, Javier „Chicarito” Hernándeznek sokat köszönhetnek a Vörös Ördögök.

Úgy gondolom, hogy Hernández a Manchester játékának kulcsa. Fontosabbnál fontosabb gólokat szerzett a szezon során. Már a dél-afrikai világbajnokságon is találkoztunk, és ugyan mi győztünk, ő lőtte a mexikói gólt. Nagyon intelligens és profi labdarúgónak tartom. De az egész csapatuk erős. Megnyerték az angol bajnokságot, és a Wembley-ben léphetnek pályára a BL döntőjében. Megpróbáljuk megkeresni a gyenge pontjaikat” - elemezte az ellenfelét a Barcelona játékosa.

Az argentin labdarúgó végül megemlítette az izlandi vulkánt is, aminek kitörése (ismét) veszélyeztetheti a katalánok utazását (a Barcelona tavaly az Internazionale elleni BL-elődöntőre volt kénytelen busszal menni a légtérzár miatt).

Meglátjuk mi lesz néhány nap múlva. Remélhetőleg  nem lesz belőle nagyobb probléma, és a megszokott módon tudunk majd utazni" - zárta mondandóját a támadó.