MTK Budapest

Kaptam egy komoly ütést - Garami József

  • MTI
Címkék:

Garami József szerint elsősorban a fiatal játékosok mentális problémái okozták azt, hogy az MTK az idei szezonban búcsúzott a Monicomp Ligától.

mtkA 71 éves trénerrel először esett meg, hogy egy általa irányított együttes kiesett az első osztályból, a szakember ugyanakkor az MTI-nek azt mondta, nem az MTK jelenlegi futballistáinak tudásával és képességeivel van gond.

"Ezek a játékosok pillanatnyilag erre voltak képesek" - fogalmazott Garami. "Főleg mentális problémáik voltak, néhány labdarúgó esetében azt kell mondanom, hogy nem tudott megbirkózni különböző feladatokkal, és többen is rendszeresen elkövettek olyan hibákat, amelyek döntően befolyásolták az összecsapások kimenetelét."

A vezetőedző hozzátette, a szezon előtt sokkal jobb eredményre számított, s a kispadon ülve nagyon nehezen élte meg a kialakult helyzetet.

"Nemcsak arról van szó, hogy az ember sorozatosan sikertelenséget tapasztal, hanem arról is, hogy egy ilyen szituáció olyan nyomást helyez az edzőre, ami az alaptermészetével, a mindenáron győzni akarással és a kitartással teljesen ellentétes érzéseket vált ki, de természetesen ezt is fel kell dolgozni" - mondta az MTI-nek Garami.

A szakvezető a jövőjével kapcsolatban egyelőre semmit sem kívánt mondani, úgy fogalmazott: "kaptam egy komoly ütést, de hogy ezután mit teszek, azt még meggondolom."
Garami azt mondta, egy-két évvel ezelőtt lett volna lehetősége arra, hogy más csapathoz szerződjön, ő mégis az MTK-nál maradt, de hogy az NB II-ben is ő ül-e majd a kék-fehérek kispadján, arról az elkövetkezendő hetekben születhet döntés.

"Most már a kialakult helyzetet kell kezelnie játékosnak, edzőnek, klubvezetőnek egyaránt" - mondta. "A legnagyobb baj az, hogy kiestünk, emiatt új feladatok várnak az egyesületre, a szakmai stábra és a futballistákra is."

Garami József 1985-ben, a Pécsi MSC vezetőedzőjeként debütált az NB I-ben, 1990-ben Magyar Kupát nyert az együttessel, 1987-ben pedig öt mérkőzésen megbízott szövetségi kapitányként a magyar válogatottat is irányította. 1993-ban az Újpest edzője lett, majd 1996-ban az MTK-hoz szerződött és rögtön bajnoki címet ünnepelhetett a csapattal. 1998-tól 2001-ig a Győri ETO szakmai igazgatójaként, majd edzőjeként dolgozott, a 2002/03-as idényben viszont már a Ferencvárossal nyert újabb bajnoki aranyat, majd 2004-ben visszatért az MTK-hoz, amellyel 2008-ban ismét első helyen végzett az élvonalban.