NB II

A Diósgyőr megduplázná a költségvetését az első osztályra

Dudás Hunor, a DVTK ügyvezető igazgatója elmondta, a jelenlegi 250 milliós büdzsét 500 millióra duzzasztaná a klub a Monicomp Ligára.

A DVTK szurkolóin semmi nem fog múlni az NB I-ben

A Diósgyőr jelenleg Európa legjobb formában lévő csapata, amelynek már csak egyetlen pontra van szüksége az NB II-es bajnoki címhez. A DVTK ügyvezető igazgatója elmondta, ők sem számítottak ilyen sorozatra.

„Én sem gondoltam, ilyen menetelésre, de tudtuk, csak ehhez hasonló teljesítménnyel  tudunk feljutni az NB I-be – kezdte Dudás Hunor a Digi Sport Reggeli Start című műsorában. - Az alap nálunk, hogy a játékosok és az edzők időben megkapják a fizetésüket. A lényeges, hogyan tudjuk nyáron megerősíteni a keretet. Jó szerkezet alakult ki nálunk, Szentes Lázár szakmai igazgató és Benczés Miklós vezetőedző között harmonikus a kapcsolat."

Borsodban már készülnek az NB I-re, a lehetséges igazolásokat már tél óta nézi a szakmai igazgató.

Tudatosan készültünk az igazolásokra már, Szentes Lázár január óta 300-400 játékost nézett meg. Ami gondot jelent, hogy nagyon kevés lesz a felkészülési időszak. Magyarországon a Ferencváros és az Újpest mellett a diósgyőri a harmadik jelentős szurkolótábor. Ők segítettek a 14-es győzelmi sorozatot elérnünk. Most körülbelül 250-300 milliós a költségvetésünk, ezt szeretnénk az NB I-re 500 millióra feltornászni, ez egy reális cél. Így egy bárki ellen győzelmi eséllyel fellépő csapatot tudunk építeni. Egyre többen jelentkeznek, hogy szeretnék szponzorálni a Diósgyőrt, de ahhoz, hogy a bizalmukat elnyerjük, szükségünk van 2-3 évre” – fogalmazott a diósgyőri ügyvezető.