Karrier

Tisza Tibor nem akar mindenáron légióskodni

Az egykori diósgyőri támadó meghatározott magának négy fejlett futballkultúrájú nyugat-európai országot, ahová szívesen igazolna.

Tisza Tibor még nem tudja, hol folytatjaTisza Tibor fél évre szerződött a belga Sint-Truiden csapatában, ott azonban nem tudott állandó játéklehetőséget kiharcolni.

„Az igaz, hogy több lehetőségre számítottam, de miután sikerült kiharcolni a bennmaradást, az edző nem szavazott bizalmat azoknak a labdarúgóknak, nekem se, Sidibének sem, akik lejáró szerződésűek voltunk. Ezt előre közölték velünk, furcsállottuk, de el kellett fogadni. Újpesten évek óta teljes volt az anyagi bizonytalanság. Ilyen miliőben nehéz futballozni, és nem láttam az esélyét annak, hogy a dolgok jobbra fordulnak” – nyilatkozta a civishir.hu-nak a támadó.

A kérdés, hol folytatja a pályafutását az Újpesten lejáró szerződésű játékos.

„Ráérek akár augusztusban vagy szeptemberben is elszerződni. Még sok helyen be sem fejeződött a bajnokság, a játékospiac ezután élénkül meg. Nem félek attól, hogy nem találok csapatot. Nem minden álmom a légióskodás, vagy legalábbis nem mindenhol. A „külföld” egy tág fogalom, Magyarország határain kívül nem lehet mindent egy kalap alá venni. Én meghatároztam magamnak négy országot, ahová szívesen mennék. Fejlett futballkultúrájú nyugat-európai országok. Egy játékosnak szerintem ötven százalékban meghatározza a teljesítményét, hogy miként érzi magát egy adott helyen. Ha légióskodni megyek, akkor egy élhető országot választok, ahol az emberek jobban élnek, mint Magyarországon” – jelentette ki a jelenleg Mezőkövesden edző futballista.