Lósport

Overdose a középmezőnyben végzett, de Mikóczy nem adja fel

  • MTI

Overdose hetedik helyen végzett Andreas Suboriccsal a nyergében szombaton a Temple Stakes elnevezésű lóversenyen, az angliai Haydock Parkban.

A bukmékerek által legnagyobb favoritnak tartott és az angol szaklapokban címlapon szereplő magyar pej mén, amely ilyen erős mezőnyben még sosem futott, második próbálkozásra állt be a rajtgépbe. A start jól sikerült, az 1000 méteres táv kétharmadáig a győzelemért is versenyben volt, de az utolsó 200 méterre visszaesett, s hetedikként haladt át a célvonalon.

A 80.000 fontos összdíjazású futamon a győzelmet Sole Power szerezte meg a címvédő Kingsgate Native, illetve Prohibit előtt.

A pannoniaoverdose.hu helyszíni beszámolója szerint a lovat jól ismerők kicsit aggódtak, mert túlzottan nyugodt volt, nem izzadt és a starthoz sem a szokott elánnal vágtatott ki az óriási szélben. A terv az volt, hogy nem megy el úgy az elején, mint máskor, de Suborics talán egy kicsit jobban visszafogta a kelleténél, és hiába ment 800 méterig az élen harmadmagával, a finisben teljesen eltűnt, 100 méterrel a cél előtt lovasa már nem is erőltette.

Mikóczy Zoltán, a ló többségi tulajdonosa a verseny után rendkívül csalódott volt, de azonnal közölte, hogy nem adja fel, mert Overdose azért megmutatta, hogy a legjobb sprinterek közé tartozik. Hozzátette: a további háromhetes angliai felkészülés elegendő lesz rá, hogy Ascotban az utolsó métereket is bírja.
Overdose, a hatéves angol telivér első 12 versenyét megnyerte, majd súlyos, pályafutását veszélyeztető sérülést szenvedett 2009-ben. Miután felépült a savós patairha-gyulladásból, 2010 augusztusában - 14 veretlen futást követően - kikapott Baden-Badenben.

Azóta április 17-én, a németországi Hoppegartenben versenyzett először, ahol ismét régi önmagát mutatta: meggyőző stílusban futva, új pályacsúccsal nyert.
A tervek szerint a Temple Stakes főpróbája volt következő versenyének, a június 14-i Royal Ascotnak.