La Liga előzetes

Cristiano Ronaldo Hugo Sánchez rekordjára törhet

A Real Madrid szélsőjének csak egyszer kell betalálnia az Almería kapujába a Primera División 38. fordulójában, hogy megdöntse Hugo Sánchez 1989-1990-es idénybeli 38 gólos csúcsát, a bajnok Barcelona alapemberei pedig el sem utaztak a Málaga elleni szezonzáró mérkőzésre. Vadócz Krisztián csapata, az Osasuna és Pintér Ádám Zaragozája a bennmaradásért küzdenek szombat este.

Málaga-Barcelona
18.00 Sport 2
hatharom-tipp: X
A szezon bajnoka már teljes mértékben a Manchester United elleni Bajnokok Ligája-döntőre koncentrál, hiszen Josep Guardiola, a katalánok trénere hét alapemberét, név szerint, Piquét, Puyolt, Iniestát, Messit, Xavit, Villát és Valdést el sem vitte az utolsó forduló találkozójára. Ráadásul a hazaiaknál sem bír már nagy téttel az összecsapás, hiszen Manuel Pellegrini csapata már az előző körben elérte a biztos bennmaradást. A Málaga ettől függetlenül remekül szerepelt a szezon utolsó harmadában, az utóbbi hét fordulóban 17 pontot gyűjtöttek. Hatalmas változáson esett át a csapat, hiszen a chilei mester érkezése előtt mindenki biztosra vette, hogy a kék-fehér csapat kiesik az első osztályból. A lelki tehertől megszabadulva léphetnek pályára a La Rosaledában, és mivel a Barcelona az alapemberek nélkülözésével sem nevezhető tartalékosnak, közönségszórakoztató mérkőzésre van kilátás, ahol a hazaiak győzelme sem lehetetlen (azért a döntetlen reálisabb).

Real Madrid-Almería
20.00 Sport 2
hatharom-tipp: 1
Hugo Sánczhez, a Real és a városi rivális Atlético mexikói ikonja az 1989-1990-es szezonban 38 bajnoki mérkőzésen ugyanennyi gólt szerzett. Már kimondani is sok, és Cristano Ronaldo az utolsó fordulóban ezt a rekordot probálja megdönteni, hiszen a portugál már beérte egykori elődjét. Meg is lesz rá a lehetősége, hiszen több társa és a másodedző, Aitor Karanka is a portugál segítéséről nyilatkozott a forduló előtt.

Ronaldo gólöröm - Fotó: AFP
A vendégek már körökkel ezelőtt elbúcsúztak az első osztálytól, így hatalmas meglepetés lenne, ha az idény sereghajtója a Santiago Bernabéuban tréfálná meg José Mourinho gárdáját. Több év közben kegyvesztett játékos visszakerült a madridiak keretébe, valamint a Real kapuját a visszavonuló Jerzy Dudek védi majd, így négy éves szolgálat után a közönség a veterán hálóőrt is búcsúztatja a találkozón.

Osasuna-Villarreal
22.00 Sport 2
hatharom-tipp: X
Vadócz Krisztián csapata áll jobban a magyar légiósok klubjai közül, hiszen a pamplonai egyesület két ponttal előzi meg a már kieső helyen álló Zaragozát. Ennek ellenére nem lesz egyszerű dolguk, hiszen a 4. helyezett Sárga Tengeralattjáró érkezik a Reyno de Navarra stadionba, de annyi szerencséjük azért van a hazaiaknak, hogy Juan Garrido csapata az előző játéknapon végképp lemaradt a dobogóról. Az Osasuna egyébként a 37. fordulóban hozta nehéz helyzetbe magát, amikor kikapott 2-0-ra a Getafétól (a dél-madridi klub is menekül a "Segunda División" elől), de sorsuk a saját kezükben van, ha este győznek, akkor bent maradnak.

Levante-Zaragoza
22.00 hatharom-tipp: 1
Pintér Ádám csapatának helyzete már korántsem ennyire "rózsás". Az egykor szebb napokat is megélt aragón klub jelenleg a 18. helyen tanyázik, és győzelme esetén sem kizárható a kiesés, mivel a Deportivo, Getafe, Osasuna, Real Sociedad, Mallorca ötösből legalább egy csapatnak veszíteni kell, hogy a magyar védő csapata meghosszabbítsa első osztályú jelenlétét. A Levante pedig nem fogja olcsón adni a pontokat. A valenciai kiscsapat 9 forduló óta veretlen saját stadionjában, így a Zaragozának az utolsó mérkőzésre kell tartogatnia legjobb formáját.

További mérkőzések:

Hércules-Sporting Gijón
20.00 hatharom-tipp: 1

Real Sociedad-Getafe
22.00 hatharom-tipp:  X

Espanyol-Sevilla
22.00 hatharom-tipp: 2

Deportivo-Valencia
22.00 hatharom-tipp: 2

Racing Santander-Athletic Bilbao
22.00 hatharom-tipp: X

Mallorca-Atlético Madrid
22.00 hatharom-tipp: 2