Chelsea

Nem lesz könnyes búcsú, ha kirúgnak - Ancelotti

Carlo Ancelotti legutóbbi nyilatkozatában leszögezte, ha a Chelsea tulajdonosa, Roman Abramovics mással képzeli el a folytatást, elfogadja a döntést, nem fog könnyeket hullatni, ha kirúgják.

Carlo Ancelottit kirúghatják a Chelsea-től

Ancelotti megerősítette azt is, hogy jövő héten tárgyalóasztalhoz ül Abramoviccsal, ahol kiértékelik a szezont, és várhatóan ítélet születik további sorsáról is.

"Ha a klub úgy dönt, hogy mással képzeli el a jövőt, elfogadom, ezzel nem lesz probléma. Nem fogok sírni, érzelmekben kitörni. Fejet hajtok a vezetőség döntése előtt, legfeljebb keresek másik munkát" - mondta az olasz menedzser.

Az 51 éves Ancelotti 2009 óta irányítja a Kékeket, érkezése után rögtön Angol Szuperkupát nyert vele az együttes, 2010-ben pedig duplázott a csapat, Premier League-elsőséget és FA-kupát ünnepelhetett. A jelen szezonban viszont csalódást keltően szerepelt a Chelsea, elvesztették a bajnoki döntőt a Manchester United ellenében, és második helyen zárnak a PL-ben. A Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből szintén a Vörös Ördögök verték ki az együttest, kettős győzelemmel, az FA-kupából és a Ligakupából már korábban búcsúztak.

Tavaly ilyenkor kék színbe borult London, Ancelotti a bajnoki aranyat és a kupagyőzelmet ünnepelte játékosaival. A Milan korábbi sikeredzője elismerte, akkor nem gondolta volna, hogy egy év múlva a kirúgás fogja őt fenyegteni. "Nem vártam ezt, de hát ilyen a futball. Ez az év nem úgy sikerült, ahogy elterveztük, de ebből is tanulhatunk a következő szezonra. Már 15 éve dolgozom edzőként, sokszor összejön a győzelem, de van, hogy nem. De nagyon szeretem a munkámat, mindig örömmel tölt el, ezt a szezont is boldogan zárom le. Szeretnék maradni, és folytatni a megkezdett munkát."

Ha Abramovics tényleg Ancelotti menesztése mellett dönt, kilincselnie biztosan nem kell az olasznak új állás után, egykori csapatánál, az AS Románál tárt karokkal fogadnák, és a tréner is többször nyilatkozta, hogy örömmel térne vissza az olasz fővárosba, ahol játékosként egyszer Serie A-t, négyszer Olasz Kupát nyert.