Kajak-kenu

Kovács és Sáfrán a szombati döntőben

A kétszeres olimpiai bajnok Kovács Katalin kajak-egyes 500 méteren, Sáfrán Mátyás kenu-egyes 1000 méteren jutott a legjobb idővel a döntőbe az augusztusi MOL Kajak-Kenu világbajnokság előfutamából - adta hírül a kajakkenusport.hu. A pénteki előfutamokon bejött a papírforma, az esélyesek ott lesznek a szombati fináléban.

A hétvégén kerül megrendezésre az augusztusi MOL Kajak-Kenu vb első válogatóversenye, ahol a női kajakosok és a férfi kenusok kvalifikálhatják magukat a szegedi eseményre. A szakág azért is fontos, mert hazánk sportolói rendre az élvonalban szerepelnek, ráadásul a pekingi olimpiáról ez a szekció szállította Magyarország aranyainak jelentős részét.

A női kajakosoknál Kovács Katalin érte el a legjobb időt a délelőtt folyamán, Benedek Dalma szintén futamgyőzelemmel hangolt. A férfi kenusoknál a péntek délelőtti előfutam egyikét a Pekingben olimpiai aranyat szerző Vajda Attila nyerte, de Sarudi Pál és Sáfrán Mátyás is futamgyőzelemmel indította a hétvégét.

Storcz Botond, a magyar válogatott kapitánya szerint eddig nem született meglepetés, az indulók hozták a kötelezőt, az igazi izgalmak szombatra várhatóak.

Egyelőre érvényesült a papírforma, minden esélyes annyit adott ki magából az előfutamban, amennyire szükség volt. Szombaton nagyon izgalmas, nagy meccseket láthatunk a Maty-éren, megjósolhatatlan, hogy melyik egyes számban ki kerül közelebb egy lépéssel a MOL világbajnoksághoz” - nyilatkozta a kapitány.

Szombaton és vasárnap egyformán 9 órától kezdődnek a döntők.

A hazai válogató második felvonását - a férfi kajakosokkal kiegészülve immár mindhárom szakág számára - június 10-12-én rendezik.

A belgrádi Eb-re június 17-19-én, az olimpiai kvalifikációs szegedi MOL vb-re pedig augusztus 17. és 21. között kerül sor.