Libertadores Kupa

Egy-egy brazil, argentin, uruguayi és paraguayi csapat a négy között

  • MTI

Egyenlően osztotta el egymás között a helyeket a 2010-es vb negyeddöntőjét megjárt négy dél-amerikai focinemzet a Libertadores Kupa elődöntőjében. Brazíliát a Santos, Argentínát a Vélez Sarsfield, Uruguayt a Penarol, Paraguayt pedig a Cerro Porteno képviseli a legjobb négy között.

A Santos és a Vélez Sarsfield még szerdán harcolta ki a továbbjutást. Előbbi hazai pályán 1-1-et játszott a 2004-es győztes Once Caldasszal, és mivel idegenben 1-0-ra nyert az első mérkőzésen, 2-1-es összesítéssel került a négy közé. Az argentinok kettős győzelemmel, 7-2-es összesítéssel búcsúztatták a paraguayi Libertadot.

A másik paraguayi egyesület, a Cerro Porteno idegenben 1-1-et játszott a mexikói Jagueresszel, csütörtökön otthon pedig 1-0-ra győzött. Végül a Penarol hazai pályán elért 2-0-s diadala miatt az idegenbeli 2-1-es vereség is belefért a chilei Universidad Católica ellen.

Az elődöntőben a Vélez a Penarollal, a Santos pedig azzal a Cerro Portenóval csap össze, amely a négy csapat közül egyedüliként még sosem nyerte meg a Libertadores kupát.