Átigazolás

A Manchester City 180 milliót ajánl Cristiano Ronaldóért

Cristiano Ronaldo, a Real Madrid támadója már most is a világ legdrágább játékosának számít a 96 millió euróval, amit a Királyi Gárda 2009-ben kifizetett érte a Manchester Unitednek. A másik manchesteri együttes, a City tulajdonosa viszont ennek az összegnek a dupláját is hajlandó lenne kifizetni érte.

Manszúr sejk 180 millió euróért vásárolná meg a portugált a Real Madridtól, hogy a Cityből BL-győzelemre esélyes csapatot csináljon. Az ajánlatot állítólag már el is küldték a Blancóknak. Korábban már 100, majd 150 milliót is kínáltak érte, most erre tettek még rá egy "keveset".

Cristiano Ronaldo köszönti a szurkolókat, amint a Real Madrid megérkezik Lorcába, hogy jótékonysági mérkőzést játsszon a földrengés áldozatainak megsegítésére 2011 májusában

Közben a spanyol fővárosban egyre hajtogatják, hogy Cristiano Ronaldo nem eladó. Florentino Pérez, a Real elnöke állítólag egymilliárd, értsd: 1000 millió euróért menne csak bele a buliba. A City arab tulaja közben a játékost is győzködi, 17 milliót fizetne ki neki szezononként, amivel természetesen messze a legjobban kereső játékos lenne (jelenleg Messivel holtversenyben 10 milliót kap kézhez). Ennek ellenére ő maga sem mutat nagy hajlandóságot arra, hogy visszaköltözzön Manchesterbe.

Manszúr sejk az UEFA pénzügyi fair playről szóló terveinek igyekszik elébe menni a mostani ajánlattal. A szabályozás lényege az lenne, hogy a klubok nem költhetnek többet, mint a bevételeik, és a 2014-15-ös szezontól vezetnék be Platiniék.

És ha már a sejk hozzáfogott, rendesen kifosztaná a Real Madrid szellemi vagyonát, ugyanis José Mourinhót szívesen látná a kispadon. Amint a portugál edző úgy dönt, hogy elege van a spanyol fociból, máris vinné vissza Angliába.